Tarifele de Telefonie Mobila vor Scadea in Romania in 2018

Tarifele pentru telefonie mobila urmeaza sa scada in Romania incepand din 2018, ANCOM anuntand ca intentioneaza sa impuna acest lucru pentru operatori.

Romania urmeaza sa aiba tarife mai mici pentru serviciile de telefonie mobila incepand din cursul anului 2018, presedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, anuntand schimbarea zilele trecute. Conform acestuia, tarifele de interconetare pentru Romania urmeaza sa scada de la 0.94 eurocenti pe minut la 0.84 eurocenti pe minut, deci vorbim despre o scadere, in medie, de 12.5% pentru tarifele aplicate romanilor.

In 2014 a avut loc ultima scadere a tarifelor de telefonie mobila pentru Romania, atunci facandu-se o reducere de la 3 eurocenti pe minut la 0.96 eurocenti pe minut, nivelul ramanand neschimbat pana acum. In 2018 lucrurile se vor schimba radical totusi, deoarece vorbim despre o noua scadere a tarifelor pentru telefonie mobila, dar de aceasta data schimbarea este mult mai mica decat cea care a fost efectuata in 2014 de catre cei de la ANCOM.

Tarifele de Telefonie Mobila vor Scadea in Romania in 2018

Digi Mobil a cerut acum cateva luni recalcularea tarifelor de interconectare pentru Romania, insa cei de la ANCOM au refuzat atunci sa faca asta, insa acum Sorin Grindeanu are alta perere. Fostul prim-ministru vrea ca aceasta scadere sa fie impusa incepand din 2018, astfel ca fie vom avea facturi mai mici, fie vom avea mai multe beneficii pentru serviciile pe care operatorii ni le ofera.

“Prin reglementarea pe care o s-o dăm în viitorul apropiat, reducem acest cost (al tarifului de interconectare – n.r.). la 0,84 de eurocenți, ceea ce eu sper ca, într-un final, acest lucru să ducă la o factură mai mică pentru utilizatori. Până la sfârșitul anului îl punem în dezbatere publică și parcurgem toți pașii. Eu sper ca, până la jumătatea lunii martie, să intre în vigoare.”

Cosmote a “spart” piata telefoniei mobile cu peste 10 ani in urma cu ofertele pe care le avea, Digi Mobil a continuat acum cativa ani, iar azi ne putem bucura de preturi foarte bune pentru serviciile de telefonie mobila. Cand anume se va impune aceasta reducere a tarifelor nu stie nimeni deocamdata, insa probabil vom afla mai multe informatii la inceputul anului viitor de la ANCOM.

tarife telefonie mobila Romania 2018