UBER si Taxify urmeaza sa fie Interzise in Bucuresti

UBER si Taxify urmeaza sa fie interzise in Bucuresti de catre Primaria Generala a Capitalei, iata ce a avut de spus Gabriela Firea despre intentiile sale.

UBER si Taxify, doua aplicatii foarte populare pentru taximetrie, desi nu sunt licentiate pentru a face asta, urmeaza sa fie interzise in Bucuresti de catre Primaria Generala a Capitalei. Primarul general, Gabriela Firea, a a anuntat astazi ca in urma plangerilor companiilor de taxi va fi promovata o hotarare care va stabili reguli clare si norme pentru toate companiile si persoanele care practica taximetrie in Bucuresti, deci si UBER sau Taxify.

UBER si Taxify sunt direct vizate de aceasta hotarare dupa ce firmele de taximetrie s-au plans ca le fac concurenta neloiala prin transportarea de clienti fara a avea autorizatie de a face asta. Ceea ce firmele de taximetrie n-au sesizat este ca au taximetristi pe care lumea nu ii suporta, care conduc de parca ar fi furat masinile, care refuza sa plece in curse din diverse locatii si care sunt evitati pentru ca lumea pur si simplu s-a saturat de ei.

UBER si Taxify ofera o solutie ceva mai civilizata, nu 100% pentru ca si acolo exista multi taximetristi refugiati, pentru ca nu toate masinile sunt curate, dar macar nu ai probleme cu acceptarea curselor. Avand in vedere ca singura solutie pentru a ne baga taximetristii pe gat ramane aplicarea legii, UBER si Taxify vor fi obligate sa cumpere licente de transport, sau sa opreasca activitatea, oricare dintre cele doua optiuni fiind posibila.

UBER si Taxify urmeaza sa fie Interzise in Bucuresti

UBER si Taxify ar urma sa fie monitorizate mai atent de catre autoritati dupa implementarea acestor masuri, ele fiind de altfel complet legale, deci companiile nu prea au ce sa faca impotriva lor. UBER a fost deja interzis in unele capitale europene, iar in Bucuresti avea zilele numarate de mult, deci hotararea primariei nu va face altceva decat sa supere persoanele care foloseau serviciile in tara.

“„Vom promova în următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București un nou proiect de hotărâre ce va stabili norme și reguli clare pentru toți cei care practică taximetria în Capitală, astfel încât, atât bucureștenii, cât și turiștii, să poată folosi acest serviciu cu încredere, și în deplină siguranță, beneficiind de aceeași calitate a transportului în regim de taxi ca în marile capitale europene. Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, precum și în cele ale HCGMB 78/2008 și ale Codului Fiscal. Toți cei care practică activitatea de taxi în Capitală vor fi obligați să respecte acest regulament. Îi anunț pe toți cei care practică taximetria că ne vom asigura, prin departamentele de resort, că acest regulament va fi respectat în integralitate”

UBER si Taxify au mai contribuit si la reducerea congestionarii serviciilor de taximetrie in orasele in care sunt disponibile, iar cei care locuiesc in Bucuresti stiu cat de greu e sa gasesti o masina la anumite ore. Ca UBER si Taxify nu erau tocmai legale stia toata lumea, dar cand ai de ales intre un taxi normal cu toate cele adiacen si un serviciu putin mai bun, mai civilizat, alegi diferenta, mai ales ca nu e mai scump.

UBER si Taxify ar putea disparea complet din Bucuresti, sau ar putea intra in legalitate, insa totul depinde de ceea ce doresc sa faca companiile dupa ce aceasta hotarare va fi data, daca va fi data. Nu e prima oara cand primaria din Bucuresti ameninta UBER si Taxify cu aplicarea legii, asa ca ramane de vazut daca acum isi va duce amenintarile la bun sfarsit, sau lucrurile vor continua pe acelasi trend.

Uber taxify interzise bucuresti