Apple nu e Locul Ideal in care ai vrea sa Muncesti

Apple nu mai este locul ideal in care orice angajat si-ar dori sa munceasca, sau cel putin asta sustine un nou studiu publicat in baza experientelor angajatilor.

Apple nu mai este locul ideal in care angajatii se lupta sa ajunga pentru a munci, compania americanadevenind un loc care ar cam trebui evitat de catre angajati. Anual o companie numita Glassdoor aduna parerile angajatilor despre locurile lor de munca si publica un studiu cu cele mai bune companii in care ai vrea sa lucrezi, iar Apple nu se mai afla printre ele.

Daca in 2012 Apple se pozitiona pe locul 10 in topul companiilor care ofera cea mai buna experienta de munca, in 2017 cei din Cupertino au cazut pe pozitia a 84-a in acest top. In 2016 Apple s-a plasat pe pozitia a 36-a in top, cu 11 locuri mai jos decat in anul anterior, iar acum se pare ca a cazut pe cea mai proasta pozitie pe care s-a aflat vreodata.

Google, Facebook, Linkedin, Adobe, Microsoft si Yahoo sunt companii care ofera o experienta de munca mai buna pentru angajati decat cei de la Apple, pozitionarea lor fiind surprinzatoare. Totusi, daca angajatii nu sunt multumiti de locurile de munca pe care le au in cadrul Apple, este destul de normal ca Apple sa primeasca review-uri proaste si sa fie plasata atat de prost.

Apple isi plateste bine angajatii, insa marile probleme sunt cu programul de munca si sefii care nu sunt chiar atat de intelegatori precum ar trebui sa fie. Asta a generat, cel mai probabil, review-urile proaste date de catre angajati companiei americane si asa s-a plasat ea pe o pozitie atat de proasta anul acesta, iar daca nu-si va rezolva probleme, nu va urca anul viitor.

apple loc munca prost

12 COMENTARII

  1. Chiar pe la începutul acestui an vroiam eu sa las un CV la ei pentru un post, numai bine ca mi-a spus cineva sa stau liniștit. Pe lângă faptul ca plătesc destul de prost, in jur de 900€ (tehnicii iau mai mult), mai lucrezi și 9-10 ore pe zi. Iar dacă sunt evenimente speciale sau trebuie sa vii și o duminica, nu plătesc orele suplimentare.

  2. Nu e adevarat ca nu platesc ore si nici ca e un job nasol. Am 2 prieteni chiar buni care lucreaza in campus la Apple in San Jose (Cupertino). Unul e desk clerk, celalat inginer si amandoi castiga decent. La lansari intr-adevar toata lumea e in priza dar se ofera tot felul de bonusuri si orele se platesc la cent. Nu i-am auzit sa vrea sa plece sau ca ar fi nemultumiti. Nu e ca la Google, e un sistem mai strict dar deloc indezirabil. Eu asta stiu de la astia 2. In Europa o fi altfel.

  3. ? Stai calm!!! Tu vorbești de un inginer și care lucrează in Cupertino…sunt lucruri total diferite. Eu vorbesc de Genius, comercialii, cei care sunt la primire într-un Apple Store. Eu îți vorbesc de ce este pe aici prin Spania, nu in SUA. Și nu zic ca este un job nasol, doar ca nu este foarte bine plătit.

  4. Nu, te cred, cu siguranța ca acoloi se câștiga mai bine. Și mai ales un inginer, este normal sa câștige mai mult. Eu vorbeam de ce mizerii plătesc prin Europa.

  5. 900€ pt 9-10 ore de stat in picioare si contact constant cu clienti mi se pare stupid de putin. Pana la urma ca Apple Genius esti primul contact intre companie si client. Acum incep sa inteleg de ce am dat si de oameni nepregatiti si dezinteresati la Genius bar…

  6. Sunt foarte mulți nepregătiți. Nu ca ma dau eu marele deștept sau marele cunoscător dar am stat de vorba cu câțiva băieți și fete din Apple Store-ul pe care îl am aproape și am constatat ca unii dintre ei știau chiar mai putine lucruri decât mine despre produsele Apple. Ultima dată când am fost, sa iau X-ul, l-am întrebat pe un băiat cum pot scoate acel geast user de pe Mac și mi-a răspuns ca nu se poate, ca este o protecție de la Apple. Nici eu nu știam, de asta am și întrebat, dar dupa câteva minute de cercetări pe Google am reușit să-l scot. Și multe alte exemple…

  7. Experienta similara in Londra si Berlin. In state mi se par mai instruiti putin. Recunosc, am avut contact doar cu Apple Stores din L.A si San Diego.

  8. Pai normal ca nu sunt instruiti daca sunt platiti asa de prost. Mi se par ridicol de mici salariile, in Uk 7,5£/h? Tsss , cred ca si la Altex se castiga mai bine.