Jony Ive se ocupa din nou de Design-ul Produselor Apple

Jony Ive este Chief Design Officer la compania Apple, iar asta ar fi trebuit sa insemne ca el se ocupa in mod constant cu crearea design-urilor pe care produsele companiei Apple le au. Ei bine, cat Apple Park a fost in constructie, adica de mai bine de 5 ani, Jony Ive a fost concentrat mai mult pe acel proiect, si pe design-l Apple Store-urilor, decat pe design-ul produselor companiei Apple.

Ce efect a avut asta ? Ei bine vreo 3 ani de iPhone cu acelasi design, plus un iPhone X care are o taietura ciudata in ecran, cu care Apple se mandreste pentru ca nu prea are cum sa reactioneze altfel. Avand in vedere ca Apple Park este aproape finalizat, Jony Ive a anuntat ca de acum revine la conducerea echipei de design din cadrul Apple si toti designerii ii vor fi din nou sub comanda.

In ultimii ani Jony Ive nu a avut sub atenta supraveghere munca de zi cu zi a designerilor sai, ci alti doi subalterni s-au ocupat cu asta, el fiind anuntat doar in legatura cu lucrurile importante. Acum Jony Ive a reveni la conducerea echipei de designeri si isi indreapta atentia la munca de zi cu zi pentru crearea viitoarelor produse pe care compania APple intentioneaza sa le lanseze.

“With the completion of Apple Park, Apple’s design leaders and teams are again reporting directly to Jony Ive, who remains focused purely on design.”

Jony Ive va supraveghea inclusiv crearea design-ului pentru iOS, iar asta inseamna ca s-ar putea sa vedem din nou produse Apple care arata foarte bine si un iOS cu un design mai aproape de realitate. Jony Ive este fara discutie un designer stralucit, cu o minte sclipitoare, iar ceea ce s-a intamplat in ultimii ani sugereaza faptul ca Apple va fi serios afectata daca el ar decide vreodata sa plece.

jony ive design produse apple