iOS 11.1.2 Jailbreak ar putea fi Lansat multumita Google

iOS 11.1.2 jalbreak ar urma sa fie lansat multumita companiei Google, iPhone si iPad urmand a avea parte de o experienta completa de jailbreak pentru utilizatori.

V-am spus zilele trecute ca un iOS 11.1.2 jailbreak ar putea fi lansat in curand, un cercetator in securitate informatica anuntand ca va divulga cel putin un exploit care permite controlarea iOS. Vorbim despre un exploit descoperit de catre o echipa de ingineri a Google care lucreaza in cadrul Project Zero, un proiect menit sa descopere vulnerabilitati in sisteme de operare si programe.

Acest exploit este utilizabil in iOS 11 – iOS 11.1.2 si a fost inchis in iOS 11.2, dar asta nu inseamna ca o solutie de jailbreak pentru iOS 11.1.2 nu-si va face aparitia l aun moment dat in viitorul apropiat. Nu se stie cat de complex este acest exploit, dar el permite controlarea kernel-ului iOS, deci teoretic permite modificarea intregului sistem de operare, asa cum face o solutie de jailbreak.

Se pare totusi ca solutia de jailbreak ar fi una tethered, adica ar putea fi nevoie de reinitierea procesului dupa fiecare repornire a iPhone si iPad, dar asta doar pentru anumite modele de telefoane. S-ar parea iDevice-urile pana la iPhone 6S ar putea avea o solutie untethered de jailbreak, in timp ce modelele mai noi ar putea avea una tethered, sau nu ar putea avea o solutie de jailbreak deloc.

Cercetatorul in securitate informatica a care a lucrat la descoperirea acestui exploit a anuntat deocamdata doar ca il va publica impreuna cu explicatii pentru utilizarea sa in iOS. De aici si pana la posibila lansare a unei solutii de jailbreak pentru iOS 11 – iOS 11.1.2 este cale lunga, dar macar avem din nou sperante de pentru asa ceva.

29 COMENTARII

  1. Iar sfatul meu este sa instalezi 11.1.1 daca inca e semnat de apple , e net superior oricarei versiuni de pana acum a ios 11

  2. Eu pe 6s am scos cam 5 ore cu 11.1.1 cam la fel, iar pe 7 am scos 6 ore , dar am ales sa rămân la 11.2 Pt ca nu am avut lag la nimic, cum am avut cu 11.1.1 pe ambele tel

  3. Eu sincer am fost pe 11.1.2 si era praf baterie si tot si am trecut la 11.1.1 la recomandarea userilor de aici si bine am facut , totul e ok nu am lag deloc merge f bine . De aceea l am recomandat.

  4. Am avut iOS 11.2 pe iPhone 7, nu recomand upgrade de la 11.1.1.
    Instalat pe curat, baterie slaba și probleme de Funcționalitate.
    Am revenit la 11.1.1 și aici rămân.

  5. Si eu am revenit la 11.1.2 pe 6s. Nu am putut instala 11.1.1 sau 10.3.3 (oare nu mai sunt semnate?) . Pe 11.2 era praf bateria (e noua). In stand-by noaptea dispărea cca 20-30 % din baterie pana dimineața. Plus ceva Crash-Uri prin aplicații . La un coleg pe 6s merge bine 11.2. Nu știu de ce discrepantele astea între telefoane de același model , cu același procesor și baterii noi instalate chiar de mine. Probabil funcții activate , cine știe…..

  6. Nici dacă îți iei Android nu se mai merită să faci root. Multe mod-uri din Xposed Framework se regăsesc mai nou și în Android-ul stock, plus că îl urâțește și mai tare

  7. Recomand iOS 4.3.3 instalat în 2012 pe un iPad 2 și păstrat așa până în zilele noastre. Bate orice iPhone până la 6s. Plus că în 2012 exista Installous, o mare oportunitate pentru iubitorii de aplicații premium

  8. Nu mai am iPad-ul. L-am avut pentru foarte puțin timp, acum 5 ani. De atunci, nu am mai avut iPad sau orice alt produs Apple. Dar vreau să strâng bani pentru un MacBook Pro.