iMac Pro are un nou chip T2 pentru Securitate Sporita

iMac Pro are un nou chip T2 integrat de catre compania Apple pentru securitate sporita, noul produs al companiei Apple oferind o functionalitate importanta.

iMac Pro are implementat din partea companiei Apple un nou chip T2 care aduce securitate sporita pentru utilizatorii care au nevoie sa-si securizeze datele in momentul in care le inregistreaza in calculatoare. Vorbim despre un nou chip T2 care stocheaza local cheile pentru decriptarea datelor criptate in spatiile de stocare, ele nefiind transferate in iCloud, deci raman permanent in iMac Pro.

iMac Pro foloseste acest nou chip T2 si pentru a verifica bootloaderul, kerneul si firmware-ul componentelor din calculator, impiedicand inclusiv instalarea de software care ar putea afecta securitatea. O conexiune de internet este necesara pentru a beneficia de toate aceste optiuni de securitate oferite in iMac Pro, ele putand fi dezactivate oricand.

iMac Pro are toate aceste functii noi fara ca Apple sa le fi anuntat in prealabil pentru implementare, deci vorbim despre ceva cu adevarat inedit oferit de catre americani pentru toata lumea. Noul chip T2 este integrat acum exclusiv in iMac Pro de catre compania Apple, dar cel mai probabil va ajunge si in alte modele incepand de anul viitor, asa ca ramane doar sa vedem ceea ce urmeaza sa fie oferit in curand.

“This new chip means storage encryption keys pass from the secure enclave to the hardware encryption engine in-chip — your key never leaves the chip. And, they it allows for hardware verification of OS, kernel, boot loader, firmware, etc. (This can be disabled…).”

iMac Pro este vandut de catre compania Apple la preturi care incep de la numai 5000 de dolari si va putea fi precomandat incepand din data de 14 decembrie, insa deocamdata numai in SUA.

iMac Pro T2 chip securitate

4 COMENTARII

  1. nu mai fi ma rau ca o sa iti iasa prin piele 🙂 adevarul e ce nimic nu poate fi mai sigur decat un mac, nu mai zic de fiablitate si viteza

  2. Off topic..am o problemă cu un iPhone 6 și iWatch S1, în sensul că prietena mea nu mai știe contul ei de iCloud (ceasul a fost sincronizat cu iPhone-ul) și nu se pot folosi.Nu au mai fost folosite de multă vreme și de aia nu mai știm datele contului (mail-ul și parola)..pot să fac ceva să recuperez contul?