Vivo Lanseaza Primul Smartphone cu Cititor de Amprenta in Ecran

Vivo va lansa primul smartphone cu cititor de amprenta in ecran, el fiind deja demonstrat si pregatit pentru a fi pus oficial in vanzare.

Vivo va lansa primul smartphone cu cititor de amprente integrat in ecran, producatorul chinez de telefoane mobile urmand a folosi tehnologia celor de la Synaptics de anul viitor. Compania Synaptics a anuntat ca un producator din top 5 va folosi tehnologia sa intr-un smartphone care va fi lansat la inceputul anului 2018, iar desi multi credeau ca e vorba despre Samsung Galaxy S9, in realitate e Vivo.

Primele teste facute cu un produs demo al celor de la Vivo au aratat faptul ca experienta de deblocare folosind smartphone-ul chinezilor este una rapida si foarte simpla, asa cum ar trebui sa fie. Synaptics sustine ca deblocarea folosind aceasta tehnologie este 2 ori mai rapida decat Face ID, dar abia dupa lansarea primului smartphone Vivo ne vom putea convinge de veridicitatea afirmatiei.

Vivo va oferi practic ceea ce Apple nu a reusit sa ofere pentru iPhone X deoarece tehnologia nu era pregatita pentru implementare in vara anului trecut, dar se pare ca in 2018 ea este gata pentru telefoane. Separat de Synaptics, cei de la Qualcomm au o tehnologie similara pregatita pentru smartphone, dar in ceea ce-i priveste nu se stie ce producator le-ar putea integra componentele in telefoane mobile.

Vivo a prezentat anul trecut un smartphone cu cititor de amprente Qualcomm sub ecran, acela fiind foarte incet, insa se pare ca lucrurile stau complet diferit cu tehnologia pregatita de catre Synaptics. Ca sa fiu complet sincer, as prefera scanarea amprentei in ecran in detrimentul Face ID, care mi-a demonstrat ca nu e chiar atat de fiabil precum ne spune Apple, dar poate ca si Apple va face trecerea la asa ceva candva.