Iata noul Ecran care se Repara Singur, chiar daca e Crapat

Un nou tip de ecrane pentru smartphone sunt capabile sa se repare singure chiar daca sunt crapate in timpul utilizarii de catre detinatorii lor.

In clipul video de mai jos avem demonstrat un nou material descoperit de catre cercetatorii japonezi, acesta putand permite in viitor dezvoltarea de smartphone-uri cu ecrane care se “vindeca” singure. Vorbim despre un material special care ofera duritatea sticlei, dar si o capacitate regenerativa nemaiintalnita pentru un asemenea produs pana acum.

Spre deosebire de materialele anterioare care puteau “vindeca” simple zgarieturi vizibile ale ecranelor, acest nou material poate repara inclusiv crapaturi care ar impune inlocuirea ecranului. In clipul video de mai jos avem o scurta demonstratie a conceptului in sine, insa aplicat la un smartphone el ar fi extraordinar de util pentru foarte multe persoane.

Ideea din spatele acestui nou tip de material are la baza gandirea ca oamenii au nevoie de materiale mult mai fiabile pentru telefoanele mobile, insa de aici si pana la un produs final e cale lunga. Am vazut deja multe smartphone-uri care au carcase ce se repara singure daca sunt zgariate, insa exista limite in toate, inclusiv in ceea ce priveste repararea acestora.

Pentru ecranele smartphone-urilor situatia va fi cu siguranta si mai complicata deoarece vorbim despre o componenta care este esentiala pentru folosirea unui telefon mobil. Ca sa fiu complet sincer, cred ca un ecran de acest gen va fi extrem de greu de implementat intr-un smartphone si costurile de vanzare vor fi mari, dar totul trebuie sa porneasca de undeva.

https://www.youtube.com/watch?v=fP–cjG7o5g