Pretul Actiunilor Apple urmeaza sa intre in Cadere Libera

16

Dupa un an in care a avut parte de un succes extrem de mare pentru produsele sale, compania Apple urmeaza sa inregistreze cateva luni nu chiar la fel de bune. Mai exact, analistii se pregatesc deja pentru o scadere considerabila a pretului actiunilor companiei Apple pe bursele din SUA, estimarea fiind facuta pe baza statisticilor anilor anteriori.

Analistii aduc in discutie faptul ca pretul actiunilor Apple a scazut cu 41% dupa lansarea iPhone 5 si 27% dupa cea a iPhone 6, spunand ca acum se va intampla ceva similar. Ei nu spun cam cu cat ar putea scadea preturile actiunilor Apple de aceasta data, insa scaderea ar puea fi totusi mai mica decat in anii trecuti, desi un procent nu a fost oferit.

Daca analistii ar avea dreptate, atunci in ciuda popularitatii iPhone X, Apple ar trebui sa se pregateasca pentru o scadere substantiala a pretului actiunilor si implicit a valorii companiei. Dupa iPhone 5 Apple a avut nevoie de peste 1 an pentru a-si readuce actiunile la valoarea anterioara, iPhone 6 fiind telefonul care a ajutat-o sa faca asta, dar actiunile au intrat ina in picaj imediat dupa aparitia sa.

Indiferent ce ar face, compania Apple va avea oricum parte de scaderi dramatice ale pretului actiunilor sale si cred ca acest lucru este cat se poate de normal. Nu exista companie ale carei actiuni sa fie mereu in crestere si asta pentru ca pietele reactioneaza totdeauna dupa lansarea produselor noi, indiferent cat succes au ele.

“We argue that the stock’s gains for the iPhone X supercycle are in the late innings. We believe unit growth, if not quite ASP growth, is well anticipated by consensus and a historically full multiple. The shares fell 41% after the iPhone 5 launch and 27% after the iPhone 6. The shares obviously recovered, though only after approximately 20 months in each case. We argue this cycle is not different; we do not expect the services business or tax reform to be sufficient to flout the historical pattern.”

apple pret actiuni scadere