Prima Pagina Apple Pretul Actiunilor Apple urmeaza sa intre in Cadere Libera

Pretul Actiunilor Apple urmeaza sa intre in Cadere Libera

Dupa un an in care a avut parte de un succes extrem de mare pentru produsele sale, compania Apple urmeaza sa inregistreze cateva luni nu chiar la fel de bune. Mai exact, analistii se pregatesc deja pentru o scadere considerabila a pretului actiunilor companiei Apple pe bursele din SUA, estimarea fiind facuta pe baza statisticilor anilor anteriori.

Analistii aduc in discutie faptul ca pretul actiunilor Apple a scazut cu 41% dupa lansarea iPhone 5 si 27% dupa cea a iPhone 6, spunand ca acum se va intampla ceva similar. Ei nu spun cam cu cat ar putea scadea preturile actiunilor Apple de aceasta data, insa scaderea ar puea fi totusi mai mica decat in anii trecuti, desi un procent nu a fost oferit.

Daca analistii ar avea dreptate, atunci in ciuda popularitatii iPhone X, Apple ar trebui sa se pregateasca pentru o scadere substantiala a pretului actiunilor si implicit a valorii companiei. Dupa iPhone 5 Apple a avut nevoie de peste 1 an pentru a-si readuce actiunile la valoarea anterioara, iPhone 6 fiind telefonul care a ajutat-o sa faca asta, dar actiunile au intrat ina in picaj imediat dupa aparitia sa.

Indiferent ce ar face, compania Apple va avea oricum parte de scaderi dramatice ale pretului actiunilor sale si cred ca acest lucru este cat se poate de normal. Nu exista companie ale carei actiuni sa fie mereu in crestere si asta pentru ca pietele reactioneaza totdeauna dupa lansarea produselor noi, indiferent cat succes au ele.

“We argue that the stock’s gains for the iPhone X supercycle are in the late innings. We believe unit growth, if not quite ASP growth, is well anticipated by consensus and a historically full multiple. The shares fell 41% after the iPhone 5 launch and 27% after the iPhone 6. The shares obviously recovered, though only after approximately 20 months in each case. We argue this cycle is not different; we do not expect the services business or tax reform to be sufficient to flout the historical pattern.”

apple pret actiuni scadere

 • Srb Srb

  oricum tot mai bine fata de anul trecut…in decembrie 2016 eu am cumparat cu 93$ iar acum este peste 170$

 • myimyic

  Superb!

 • badmad

  Mba important este sa fie saturati de bani si consumatorul prostit cu “inovatii” marunte ca sa cumpere telefonul cam scump

 • Viorel Predatorul

  Cum ai cumpărat acțiunile? Câte acțiuni ai? Două, trei? Arătă-ne și nouă o dovadă 🙂

 • Srb Srb

  doamne…daca erai atent si citeai, si aveai memorie stiai deja…ca in Iunie le-am vandut…si asteptam pt Decembrie-Ianuarie sa mai incerc dar vad ca nu mai scad atat de jos

 • Cu Bitcoin te-ai băgat?

 • Srb Srb

  Nope, cumva imi pare rau acuma..ai vazut la cat a ajuns

 • 15.400€. Și mie îmi pare rău ca nu am studiat posibilitatea de a investi in Bitcoin acum câțiva ani. Săptămâna trecută mi-am deschis un Wallet pentru Bitcoin și acum aștept să-mi activeze contul pe Bitstamp ca sa pot cumpara. O sa risc niște bănuți sa văd cum merge treaba.

 • myimyic

  Imi pare rau ca nu am citi ce faci tu.
  Nu e asa important pentru mine.

 • myimyic

  Gãurelian, nu i-au mai ramas bani deoarece a cumparat 10 diamante si un butoi cu motorina pe care-l depoziteaza la bunica lui din Gura Ocnitei.

 • Srb Srb

  vezi ca nu il cheama asa…ai nevoie de ochelari…dar stim ca costa

 • Nu-mi spune mie de satul unde faci tu dragoste cu capra bunicii tale. Eu am crescut și studiat la oraș. Tu când ajungi la oraș pupi asfaltul și te închini de 3 ori la ca moaște, sătul de noroiul și bălegarul de la tine din curte.

 • Olimpiu

  Bitcoin. Nu-mi miroase bine (desi se zice ca banii n-au miros). Sau poate pt. ca nu sunt bani, ci doar Fata Morgana?

 • Viorel Predatorul

  Nu te risca cu bitcoin… Este o monedă virtuală extrem de volatilă. Prețul i-a crescut fantastic, pentru că investitorii au cumpărat-o în ideea în care alții o vor cumpăra mai scump de la ei în viitor. În asemenea situații, este suficient ca o anumită parte din investitori deștepți să vândă masiv, și valoarea îi scade la câțiva euro bucata, pentru că toți vor vrea să o vândă (și nimeni nu va dori să o cumpere), iar prețul se stabilește în funcție de cerere și ofertă.

  Ăsta este efectul de bulă de săpun, iar în prezent, valoarea bitcoin este mult, foarte mult supraevaluată.
  Dacă ai fi cumpărat-o la sub 100 euro bucata, acum ar fi fost o super investiție, dar să cumperi acum când este scumpă… Nu e bine.

 • Știu ca este foarte riscant și ca este cel mai prost moment pentru a cumpara. Acum vreau doar sa bag 50€ sa văd cum funcționează Wallet-ul, cum se fac tranzacțiile…etc. Nu risc sume mai mari pentru ca acum nu se merita. Cum ai zis și tu, bula asta va exploda cât de curând. Atunci voi cumpara mai mult.

 • Este o investiție foarte periculoasa, cel puțin in momentul de fata. Prețul la care a ajuns este mega exagerat, așa ca acum este cel mai prost moment pentru a cumpara. Cât de curând bula va exploda iar prețul se va duce in cap. Atunci va fi un moment bun de a cumpara pentru ca Trendul va fi de urcare.