Apple si-a Mintit Clientii iPhone, iar Costul ar putea fi Urias

Apple limiteaza performantele iPhone prin actualizarile lansate pentru iOS si isi minte clientii fara retineri prin omisiunea de a le explica schimbarile.

Apple a recunoscut aseara ca incetineste iPhone in functie de versiunea iOS pe care o ruleaza telefonul si de gradul de uzura al bateriei, de la iPhone 7 in jos toate modelele fiind afectate de ce a facut compania. Pentru cei care nu stiu, totul a pornit cu iOS 10.2, cand Apple a lansat pentru prima oara o “rezolvare” pentru problema din cauza careia telefoanele iPhone 6S, si nu numai, e inchideau in timpul utilizarii in frig.

Apple a anuntat atunci ca face o serie de modificari in iOS pentru a rezolva problema si a tine telefoanele in functiune chiar si in frig, insa nu a oferit explicatii detaliate cu privire la schimbari. Un an mai tarziu, iata ca aflam si la ce anume am renuntat pentru a fi corectata problema celor de la Apple, mai exact, din cauza bateriilor proaste foosite de catre Apple, noi trebuie sa renuntam la cam jumatate din performantele iPhone.

Cand a lansat iOS 10.2 si a rezolvat problema iPhone 6S care se inchidea la frig, compania Apple nu a spus ca totul are la baza faptul ca bateria nu poate furniza un varf de energie necesar functionarii componentelor si a a rezolvat asta prin limitarea componentelor. A facut asta ieri, un an mai tarziu, dupa ce s-a si dovedit faptul ca telefoanele iPhone au performante limitate artificial de iOS din cauza bateriei.

Apple si-a mintit clientii iPhone, iar costul ar putea fi urias

Apple a recunoscut practic faptul ca unele telefoane iPhone cu baterii incarcate de multe ori vor avea performante mai proaste, chiar daca au si un an vechime, iPhone 7 fiind inclus cu iOS 11.2 in lista telefoanelor cu performante reduse. Recunoscand asta, Apple transmite mesajul ca telefoanele iPhone nu mai sunt, practic, bune de mare lucru dupa 1 an de zile daca performantele le sunt substantial reduse si devin foarte greu de folosit.

Apple a mintit prin omisiune anul trecut cand nu a spus exact ce face, iar asta dateaza de pe vremea lui Steve Jobs, cand fostul co-fondator facea exact ceea ce credea el ca este bine pentru clienti. Apple a mai spus minciuni de-a lungul timpului, una foarte mare cu iPhone 4 si semnalul afectat de acoperirea antenelor cu podul palmei, iar acum ne minte cu performantele iPhone care au baterii incarcate prea des.

Costul acestei minciuni rusinoase ar trebui sa fie o scadere buna in vanzari pentru a se demonstra ca e nevoie sa-ti anunti clientii in legatura cu modificarile care ii afecteaza si sa le dai optiunea de a le bloca. Din pacate nu cred ca Apple va invata ceva din asta si cred ca in Cupertino se considera ca totul este normal, dar miscarea este una care ar putea-o costa nu doar vanzari, ci si procese pe care le-ar putea pierde.

Apple limiteaza iphone performante cost