Prima Pagina iPhone 6S iPhone 6S. Iata cat Scad performantele din cauza Bateriei

iPhone 6S. Iata cat Scad performantele din cauza Bateriei

Iata cat de mult sunt afectate performantele iPhone 6S daca bateria din telefon are un grad de uzura moderat, ele scazand in cazul uzurii mai mari.

iPhone 6S este telefonul din cauza caruia compania Apple a decis sa reduca performantele tuturor modelelor de telefoane iPhone care au baterii mai vechi de minim 1 an. Apple a decis ca bateriile telefoanelor nu mai pot oferi aceleasi performante ca atunci cand telefoanele erau noi, astfel ca iPhone-urile devin mai incete in mod automat, fara ca noi sa putem face ceva.

In acest test vedem un iPhone 6S a carei baterie este veche, are un grad de uzura de minim 18% si are frecventa procesorului redusa cu 600 MHz fata de cea a unui iPhone 6S normal. Intr-un test de performante vedem ca diferenta este de 15% intre ele, dar asta pentru ca frecventa procesorului a fost crescuta in utilizarea aplicatiei de benchmark.

Rezultatul arata ca diferenta intre un iPhone 6S cu baterie buna si unul cu baterie veche nu este chiar atat de mare, dar aici vorbim despre ceva subiectiv. In functie de tipul de baterie din fiecare telefon, performantele pot fi cu mult diferite, iar iPhone 6S poate avea performantele chiar injumatatite daca bateria are un grad mare de uzura.

In ciuda acestui lucru, testul este bun pentru a va face o idee cu privire la ceea ce pierdeti cand folositi o baterie veche pe al vostru iPhone, ea aducandu-l practic la un nivel de performante similar cu cel al modelului din seria anterioara, sau poate chiar mai rau.

 • veneridani

  Și scade pana la 600 CPU-ul! Asta e chiar trist…

 • style95

  Și vreți sa Spune-ți ca , dacă pun baterie noua se ridica in performante 100% CPU -ul ?

 • veneridani

  Buna întrebare… deși nu cred!

 • Da, cam asta e ideea.

 • Dan Mihai

  Mai țineți minte cum lăudau procesorul ala, genial, super mega rapid de pe iPhone 6S? La fel cum au laudat procesorul din i7 și acum porcăria aia bionica…procesoarele care umilesc Samsungurile după un an is bune de aruncat.
  Sunt curios totuși dacă i7 rămâne waterproof după ce schimbi bateria.

 • Srb Srb

  Waterproof? Nu stii ce inseamna, mai invata si tu..

 • Dan Mihai

  Utilizatorul blocat se agita iar.

 • Srb Srb

  What Apple wrote: “Our goal is… prolonging the life of their devices.”

  Half the people reacting: “Apple admits to built-in obsolescence!!” (Literally assigning the opposite meaning to words.)

  What causes that disconnect? Apple’s language? User frustration? Tech culture?

 • Srb Srb

  Mincinosu stie el ce scriu

 • jhonny

  Chiar si merele fermenteaza 🤣

 • IamwhatIam

  Am înlocuit azi bateria telefonului meu,fiind un 6s. Înainte stătea pe 911 MHz,rareori având o performanța buna(doar După ce îl scoteam de la încărcat). In Geekbench 4 aveam 1052 single score deci cam cât un 5s. Telefonul meu era practic in low power mode tot timpul. După ce am înlocuit bateria,procesorul sta tactat in mare parte pe 1845 MHz și uneori pe 1500. Deci acel throttle încă există dar performanțele telefonului sunt ca și acum doi ani când mi l-am cumpărat. Nu credeam ca bateria poate influența atât de mult performanțele unui telefon. Va recomand și vouă tuturor sa o schimbați,inclusiv cei cu iPhone 7.

 • Dan Mihai

  Cine și-a încărcat normal iPhone 7 (gen o data pe zi) nu trebuie sa-și schimbe bateria, încă. Performanțele reduse și consumul accelerat al bateriei se datorează lui iOS 11. Recomand iOS 11.2.5, pare sa meargă cel mai bine (dintre toate versiunile noului sistem de operare).

 • Cristi

  Doaaaamne, ce porcărie!!! Nu pot sa cred! Nu e deloc ok

 • snap

  Eu pe 7 cu 1600 mAh
  Se duce procesorul in 2339 MHz
  Nu simt o scădere

 • iPhone 7/7 Plus/8/8 Plus si X este rezistent la stropire, apa și praf dar nu waterproof ( Water resistant up to 1 meter and 30 minutes ) ….. Apple Watch Series 2 si 3 este rezistent la apa pana la 50 de metri asta inseamna waterproof.. 🙂

 • Dan Mihai

  Ok, multumesc pentru raspunsul total pe langa 😉. Intrebarea era daca va mai avea protectie la apa, dupa ce se desigileaza.

 • Aifon

  Eu am scos 2532 la single core și multicore 4433 cu baterie schimbată de 1 luna , de mine, cumpărată de la un magazin gsm online.

 • snap

  Și cu 65% baterie a scăzut in 1644

 • Mircea

  Aceeasi problema am avut-o la vechiul 6S pe care l-am schimbat pe asigurare. Problema este cu adevarat frustranta. Sper sa nu se intample acelasi lucru cu X. Parca vad ca la X o sa fie o problema doar cu una din baterii. Mark my words!

 • Dan

  Uite încă un motiv ca să ramân eu cu 9.0.2 pe 6S. Frecvența curentă a CPU: 1850MHz. Jailbreak included 😂

 • Cornel

  CataRossi ti am demonstrat doar ca esti prost. Adica cum sa ramana waterproof daca nu este waterproof? Mai multumeste i inca o data pentru raspunsul pe langa

 • Dan Mihai

  Bai retardule, iPhone este rezistent la apa, incepand de la modelul 7. Acum, ca poti sa-l bagi la o adancime de un metru sau 50 nu ma prea intereseaza, nu ala era scopul intrebarii. V-ati impiedicat amandoi in definitii, ca sa demonstrati cati sunteti de destepti. Important este ca e sigilat special, astfel incat sa nu intre apa in interiorul carcasei. Acel sigiliu/lipici se indeparteaza in momentul in care e desfacut telefonul. Asadar, la prima vedere, isi pierde orice rezistenta la apa.

 • Adrian M.

  Apple also revealed that A10’s peak performance could be up to 40 percent greater than the A9 featured in the previous generation. The 2.33 GHz core speed showing up in benchmarks is roughly 25 percent faster than the 1.85 GHz seen in the A9, meaning Apple has found another 25 percent peak improvement through architecture enhancements.

  Iph 7 baterie uzura doar 3.1% si deja e tactat la 1.85 GHz ca un 6S :)) Multumesc Apple!

  iOS 11.2.1

 • Adrian M.

  Baterie actuala: 1900 mAh vs de noua 1960 mAh (Health perfect)

 • VYC

  Ip 6s cu bateria schimbata in programul de inlocuire gratuita acum 8 luni , deja se inchide la frig de la 40% capacitate , iar performantele au scazut vizibil. Toate sunt gandite special de apple. Bateria este in capacitate maxima daca se incarca separat pe alta sursa. Chipul de incarcare este gandit in asa fel incat sa spuna ca bateria este deteriorata, te mai duci si mai platesti odata inlocuirea sau cumperi alt telefon.
  O sa adaug 2 baterii in paralel sa dublez puterea la procesor data viitoare 😂😂

 • Olimpiu

  iP 6s, iOS 10.3.3, Single Core 2540, Multi Core 4309, Geekbench 4.2.0, bat. Wear level 18% (Bat. Life)

 • Crs

  Nu ar fi fost o soluție mai buna să pună baterii mai mari?

 • Olimpiu

  Si bateriile mai mari se “uzeaza”.

 • Soluția nu este sa pună baterii mai mari. Soluția este sa pună baterii de calitate!

 • Ghest

  Ori au avut problema cu bateriile de la 6s si decat sa pateasca ca Samsung sa retraga telefoanele, au ascuns-o sub pres cu un patch; ori procesoarele Apple sunt prea puternice pentru o baterie de smartphone si degradeaza bateria ceea ce e un defect de design si intra la categoria “planned obsolescence”.

 • icetkk

  Nu prea înțelegi cum e cu electricitatea, voltaj, amperaj, ăstea…
  Îți explic printr-o analogie.

  Ai o sticlă de jumate de litru și una de doi litri. Dacă le întorci pe ambele cu gura în jos, apa din ele va ieși aproximativ la fel de repede, doar că din sticla de doil litri va curge mai mult timp, dar debitul este aproximativ egal la ambele guri de vărsare.

  Să ne întoarcem la telefoane. Componentele interne, în sarcină maximă, au nevoie de o anumită tensiune, aproximativ fixă. Indiferent cât de mare ai pune bateria, ea trebuie să dea aceeași tensiune, altfel arde componentele.
  Deci, o baterie mai mare este sticla de 2L, iar o baterie mai mică este sticla de 0,5L, debitul e același, indiferent de capacitate.