Apple – Cine cere Daune de 125 Milioane de Dolari intr-un proces

Apple a fost din nou actionata in judecata si i se cer daune uriase din cauza faptului ca incetineste iPhone prin iOS dupa ce se uzeaza bateria.

Apple este tinta unui nou proces in care clientii cer despagubiri in valoare de 125 de milioane de dolari de la compania americana si ar putea avea sanse de a obtine aceasta suma in urma judecarii cazului. Vorbim despre un proces care a fost initiat ieri in Israel de catre clienti nemultumiti de faptul ca Apple incetineste iPhone prin iOS in functie de gradul de uzura al bateriei, americanii recunoscand oficial asta.

Apple are acum al cincilea proces in care clientii isi arata nemultumirea in legatura cu faptul ca nu vor ca iPhone-urile lor sa aiba performante mai proaste, chiar daca bateriile au un anumit grad de uzura din cauza folosirii timpi de peste 1 an. Doi barbati din Israel sunt in spatele acestui proces si sustin ca Apple si-a incalcat obligatiile fata de clienti deoarece nu le-a dezvaluit modificarile impuse incepand cu iOS 10.2 pentru iPhone.

Clientii acuza Apple care iOS-ul este prea „inchis” si ca nimeni nu stie ce face compania, toti clientii fiind „la mila” companiei americane, ea refuzand sa ii notifice in legatura cu toate modificarile din iOS. Ei sustin si ca Apple si-a incalcat obligatiile fata de clienti cand a refuzat sa divulge modificarile „inocente” aduse de catre actualizarile iOS, acestea avand efecte negative asupra telefoanelor.

Clientii care au initiat procesul sustin ca dupa reducerea performantelor, ei au fost impiedicati sa navigheze pe internet, sa-si acceseze casutele de email, sau sa foloseasca diverse aplicatii. Mai mult decat atat, Apple e acuzata ca a ascuns adevarul despre modificarile facute pentru a stopa inchiderea subita a iPhone-urilor pentru a forta clientii sa cumpere modelele mai noi.

„Apple was hit with a 500-million-shekel (about $125 million) class action lawsuit in Israel on Monday, a week after the company admitted to deliberately slowing the performance of older iPhone models. There is no doubt that information about the device slowing is important, and cardinal, and users had the right to get [that information] from Apple before deciding whether to install the software updates.”

Realitatea este ca Apple are interesele sale cand evita sa spuna adevarul cu privire la unele modificari din iOS si e foarte probabil sa piarda unele procese din cauza modului in care a gandit actualizarile.

Apple proces incetineste iphone

Articolul precedentiPhone X. Vanzari mai MICI decat Modelele Precedente
Articolul următor26 decembrie 2017 – Wallpaper pentru iPhone, iPod si iPad
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.