Apple dezvolta un Sistem Avansat de Incarcare Wireless

Apple dezvolta un sistem avansat de incarcare wireless pentru iPhone, Apple Watch si AirPods, el putand filansat chiar in cursul anului 2018.

Compania Apple lucreaza la un sistem avansat de incarcare wireless, care ar putea ajunge la consumatori in momentul in care AirPower va fi disponibil oficial pe piata. Vorbim despre o tehnologie care permite prioritizarea incarcarii produselor companiei Apple in functie de necesarul de energie pentru fiecare.

Doua brevete de inventie au fost depuse de catre compania Apple in iunie pentru inregistrarea acestei tehnologii, ea prezentand o tehnologie foarte interesanta. Compania Apple descrie metode prin care sisteme de incarcare wireless pot fi integrate in masini, sau mobila, ele permitand incarcarea preferentiala pentru produse.

iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X sunt deocamdata singurele modele de telefoane Apple care se pot incarca wireless, impreuna cu Apple Watch si castile AirPods. AirPower urmeaza sa poata incarca trei produse de aest gen simultan, atat timp cat sunt din categorii diferite, iar tehnologia dezvoltata de Apple le poate incarca preferential la nevoie.

„As for Apple’s patents, the first describes creating ideal schedules for a truly wireless charger capable of sending power to phones, laptops, tablets, and watches, such that the charger knows the order of priority for refueling the devices; the second explores hiding wireless charging equipment inside furniture, vehicles, and other enclosures.”

Problema cea mai mare este ca tehnologia ramane limitata in privinta puterii de incarcare, dar si a distantei la care se face efectiv incarcarea, asa ca nu vorbim despre ceva extrem de util. Chiar daca Apple ar permite incarcarea preferentiala a produselor sale, atat timp cat ea se face doar prin plasarea pe pad-ul de incarcare, utilitatea ramane extrem de limitata.

apple incarcare wireless iphone