Apple dezvolta un Sistem Avansat de Incarcare Wireless

Apple dezvolta un sistem avansat de incarcare wireless pentru iPhone, Apple Watch si AirPods, el putand filansat chiar in cursul anului 2018.

Compania Apple lucreaza la un sistem avansat de incarcare wireless, care ar putea ajunge la consumatori in momentul in care AirPower va fi disponibil oficial pe piata. Vorbim despre o tehnologie care permite prioritizarea incarcarii produselor companiei Apple in functie de necesarul de energie pentru fiecare.

Doua brevete de inventie au fost depuse de catre compania Apple in iunie pentru inregistrarea acestei tehnologii, ea prezentand o tehnologie foarte interesanta. Compania Apple descrie metode prin care sisteme de incarcare wireless pot fi integrate in masini, sau mobila, ele permitand incarcarea preferentiala pentru produse.

iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X sunt deocamdata singurele modele de telefoane Apple care se pot incarca wireless, impreuna cu Apple Watch si castile AirPods. AirPower urmeaza sa poata incarca trei produse de aest gen simultan, atat timp cat sunt din categorii diferite, iar tehnologia dezvoltata de Apple le poate incarca preferential la nevoie.

“As for Apple’s patents, the first describes creating ideal schedules for a truly wireless charger capable of sending power to phones, laptops, tablets, and watches, such that the charger knows the order of priority for refueling the devices; the second explores hiding wireless charging equipment inside furniture, vehicles, and other enclosures.”

Problema cea mai mare este ca tehnologia ramane limitata in privinta puterii de incarcare, dar si a distantei la care se face efectiv incarcarea, asa ca nu vorbim despre ceva extrem de util. Chiar daca Apple ar permite incarcarea preferentiala a produselor sale, atat timp cat ea se face doar prin plasarea pe pad-ul de incarcare, utilitatea ramane extrem de limitata.

apple incarcare wireless iphone

10 COMENTARII

  1. “truly wireless charger”
    cand ziceam eu asta Viorel Purcel spunea ca nu va exista asa ceva NICIODATA
    Dupa care tot el zicea “niciodata nu spune niciodata”

  2. Este clar că marea inovație rămâne încărcarea prioritară în funcție de nevoi, dar încărcarea la distanță este ceva de domeniul SF. Fizica are limitările ei, și nu se poate transmite atâta energie la distanță fără să afecteze țesuturile celulare umane.
    Bravo Apple! Mai ai puțin și ajungi din urmă Ikea, care are deja încărcătoare wireless în mobilă! Superb!

  3. ce treaba are IKEA si incarcarea in mobila? cu ce se pune aici?
    hai ca stiu ca tragi cu ochiul….Mai mergi la cursuri de logica si intelegerea unui articol

  4. Nu vreau sa imi sariti la gat (desi pe aici asa se procedeaza) dar incarcarea de la distanta e foarte departe. Parerea mea e ca o vor testa intai pe Apple Watch si EarPods (cu care s-a inceput) si abia abia dupa aceea pe telefoane. Dar vor mai dura ceva ani

  5. nu..pe telefoane nu cred ca se mai merita daca va veni peste 5 ani, tianand cont ca in 10 sunt pa pa smartphone…probabil va fi pt watch si ochelarii AR

  6. Eu îmi incarc telefonul cu încărcătorul din dotare de 5W. Nu prea am eu încredere in încărcarea rapida a Apple. Dacă încărcarea normala de pana acum termina bateriile telefoanelor mai vechi într-un an, nici nu vreau sa ma gândesc cât va dura o baterie Apple încărcată numai cu încărcare rapida. Cred ca la fel de repede se duce și viața bateriei. Mai ales cum eu incarc telefonul o data la 48h, chiar nu am de ce sa ma risc cu încărcarea rapida. Am și pad-ul wireless de la Samsung dar nu-l folosesc nici pe ăla. L-am folosit de câteva ori la început dar am renunțat.

  7. Bai Apple bai!!!….da-ne bai baterii mai mari la capacitate….mai rezistente la ciclul încărcare /descărcare (aici sa cădem Inovație Apple)……cu încărcare mai rapida(măcar in 2 ore)….ca nu toți ne minunam ca Magii de la Răsărit de fleacuri de astea jenante ca “sfântul” SRB…??

  8. Bateriile Samsung sunt mai rezistente ca cele Apple. La un an de utilizare capacitatea bateriilor Apple scad cu 10%, la Samsung scade cu 5%, din ce am citit candva.
    Unde e calitatea Apple? Degeaba forteaza cu incarcarea rapida/la distanta daca nu au materiale gandite si de calitate.
    Speram sa urce in calitate, iar capacitatea la peste 3000mAh..

  9. Si mai bine ar da accesoriile de incarcare rapida/wifi in pachetul telefonului.. nu contracost. Cate companii stiti ca sunt atat de zgarcite ca Apple? Acum iar SRBica zice ca Apple se gandeste la binele clientilor si la satisfactia lor?