Apple isi cere Scuze fata de Clienti, Ieftineste Inlocuirea Bateriilor iPhone

Apple si-a cerut in mod oficial scuze pentru limitarea bateriilor iPhone si anunta doua masuri majore pentru a rezolva problema pentru clientii sai.

Apple, intr-o miscare destul de surprinzatoare, a publicat in cursul zilei de ieri o serie de explicatii privind limitarea performantelor iPhone prin iOS din cauza gradului de uzura al bateriei. Compania Apple si-a cerut in primul rand scuze cu privire la faptul ca a facut acest lucru fara a isi notifica in mod corect clientii si a promis ca va remedia problema, dar asa cum stie ea sa o faca mai bine.

Apple a explicat faptul ca masura luata de catre ea a fost implementata incepand cu iOS 10.2 pentru iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus si iPhone SE care aveau baterii foarte uzate. Limitarea performantelor a fost facuta pentru ca bateriile nu mai puteau sustine varfurile de performante ale telefoanelor si ele se inchideau, insa compania americana s-a lamurit ca limitarea performantelor in mod arbitrar nu e solutia 100% corecta.

“We know that some of you feel Apple has let you down. We apologize. About a year ago in iOS 10.2.1, we delivered a software update that improves power management during peak workloads to avoid unexpected shutdowns on iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, and iPhone SE. With the update, iOS dynamically manages the maximum performance of some system components when needed to prevent a shutdown.”

Limitarea performantelor a fost recent extinsa la iPhone 7 si iPhone 7 Plus care au baterii uzate, astfel ca si acesti utilizatori vor fi afectati de modificari daca au iOS 11.2 instalat in telefoane. Apple spune ca scopul sau este sa prelungeasca durata de utilizare a iPhone cat se poate de mult posibil, asa ca a anuntat doua masuri importante pentru a remedia aceasta problema pentru clienti.

Apple isi cere scuze pentru limitarea performantelor iOS, ieftineste inlocuirea bateriilor si lanseaza iOS 11.3

apple scuze iphone inlocuire baterie

Prima masura pe care Apple o face pentru a-si linisti clientii este reducerea pretului pentru inlocuirea bateriilor iPhone, acesta scazand de la 80 de dolari la 30 de dolari, sau 150 – 200 de LEI in Romania. A doua masura este lansarea iOS 11.3 pentru a implementa informatii detaliate privind starea bateriei si daca ea are nevoie de inlocuire, sau nu, pentru ca limiteaza performantele iPhone.

“Apple is reducing the price of an out-of-warranty iPhone battery replacement by $50 — from $79 to $29 — for anyone with an iPhone 6 or later whose battery needs to be replaced. Early in 2018, we will issue an iOS software update with new features that give users more visibility into the health of their iPhone’s battery.”

Apple crede ca aceste doua masuri vor linisti clientii iPhone, deoarece inlocuirea unei baterii uzate va rezolva problemele de performanta si va readuce lucrurile la normal pe telefoane. Desigur ca multi clienti vor spune ca bateriile vor trebui inlocuite gratuite, dar asta nu e prea normal acum, mai ales ca sute de milioane de modele de telefoane au baterii ami vechi de 1 an de zile.

Parerea mea este ca Apple actioneaza intr-un final in mod corect si ieftineste inlocuirea bateriilor pana in punctul incare oricine o poate face fara sa se gandeasca prea mult la asta. Daca vreti si explicatii cu privire la motivele din cauza carora performantele iPhone sunt limitate de iOS, atunci aici gasiti informatii detaliate despre asta.