2018 – Anul Smartphone-urilor cu Ecrane Mari

2018 va aduce o explozie a vanzarilor de smartphone-uri care au ecrane ce le acopera cea mai mare parte a panoului frontal al carcasei, precum in cazul iPhone X. Trendul a fost pornit de catre Samsung Galaxy S8 in 2017, fiind primul telefon premium cu un asemenea ecran, iar in urma sa au fost vandute 130 de milioane de smartphone-uri cu asemenea ecrane.

In 2018 analistii se asteapta ca aceasta cifra sa creasca de nu mai putin de 7 ori, la 910 milioane de unitati, peste jumatate din numarul total de smartphone-uri vandute. In 2017 se estimeaza ca s-ar fi vandut 1.46 miliarde de smartphone-uri la nivel global, deci pentru 2018 ne putem astepta la aproape 1 miliard doar cu ecrane care acopera aproape toata carcasa.

Conform analistilor, 75% dintre toate smartphone-urile cu ecrane AMOLED vor avea unul care acopera aproape intreaga carcasa, cu 45 de puncte procentuale mai mult decat in 2017. Diferenta este una uriasa si se datoreaza in principal companiilor Apple si Samsung, care au lansat modele de telefoane foarte populare in 2017.

“Shipments of all-screen smartphones are expected to top 910 million units in 2018 compared to 130 million units shipped in 2017. All-screen smartphones will also account for 61% of global smartphone shipments in 2018 and further expand to 85% in 2020, said the marketing consulting firm.”

Numarul telefoanelor cu ecrane de acest gen va creste in urmatori ani, iar procentul din totalul celor vandute va fi tot mai mare de la un an la altul, pana la urmatoarea mare inovatie. Cei de la Samsung au dat tonul in 2017 cu telefoanele proprii, Apple i-au urmat, iar in 2018 alti producatori importanti o vor face pentru a-si creste vanzarile.

2018 smartphone ecran mare

11 COMENTARII

  1. Clar Samsung, insa Apple i-a copiat la mai bine de jumatate de an, pana atunci deja multi producatori au lansat o serie de astfel de modele. Apple e de fapt ultimul venit in acest trend, si asa din puntul meu de vedere cu un fail, acel breton fiind complet hidos si nu face decat sa strice user experience.

  2. Și când te gândești că LG G6 a apărut înaintea Samsung S8(bine, LG-ul nu are oled)E interesant trendul asta cu ecrane cat mai mari,cat ți.p păstrează dimensiunile toate ale aparatelor in limita bunului simt,dar cred că soluții în genul celor de la Apple pentru controlarea telefonului prin gesturi e viitorul.