Un Barbat a Furat Produse Apple de Sute de Mii de Dolari

apple furt carti credit

Un barbat din Sacramento, SUA, a reusit sa fure produse Apple in valoare de 350.000 de dolari inainte de a fi prins de catre autoritatile americane. Vorbim despre o inselatorie care s-a intins la nivel national in SUA, barbatul folosindu-se de carti de credit false pentru a pacali angajatii Apple si a obtine foarte multe produse.

Inselatoria functiona cam asa: barbatul mergea intr-un Apple Store si cumpara produse, a caror valoare medie s-a dovedit a fi de cam 6000 de dolari, insa in momentul platii cartea de credit era respinsa, insa angajatilor Apple li se dadea un numar de telefon la care raspundea un complice si furniza un cod de autorizare a platii.

In baza acestui apel telefonic angajatii Apple erau pacaliti sa accepte plata, iar asa barbatul pleca linistit cu produsele din magazine pentru a isi continua inselaciunile. Intr-un final acesta a fost prins de catre autoritati, insa pana in acel moment a reusit sa insele Apple de produse cu o valoare totala de 350.000 de dolari in doar cateva luni.

Pentru cei de la Apple suma este nesemnificativa in comparatie cu incasarile sale lunare, insa asta nu inseamna ca nu a implicat politia pentru a-l prinde pe barbat. Apple a fost in repetate randuri tinta unor furturi si inselaciuni, iar de fiecare data a reusit sa colaboreze cu autoritatile pentru a-i prinde pe cei care i-au furat produsele.

“Sacramento man pleaded guilty to scamming Apple out of hundreds of thousands of dollars within a few months during a nationwide debit card fraud scheme, the U.S. Attorney’s Office said. Marcus Israel Butler, 33, entered his guilty plea on Dec. 19. Court documents reveal that Butler traveled from Sacramento to cities throughout California and the rest of the United States, including Modesto, New York, Baltimore, Chicago, North Carolina and Alaska to commit his fraud scheme.”