Aplicatiile care te Spioneaza folosind Microfoanele Telefoanelor

Unele aplicatii si jocuri din AppStore sau Google Play ne spioneaza folosind microfoanele telefoanelor mobile pe care le folosim in fiecare zi.

Unele aplicatii pentru telefoane mobile te spioneaza prin intermedul microfoanelor acestora, problema fiind una foarte mare, insa din pacate lumea nu stie cum sa se protejeze. Conform unor companii specializate pe monitorizarea activitatii aplicatiilor, unele dintre acestea folosesc microfoanele telefoanelor pentru a detecta anumite tipuri de sunete emise in jurul utilizatorilor, chiar si cand aplicatiile nu sunt deschise.

Vorbim despre aplicatii pentru telefoane mobile care folosesc un software numit Alphonso, acesta monitorizand spatiul din jurul utilizatorilor pentru a detecta reclame TV, programe TV si diverse alte sunete similare. Software-ul coboreaza aceste date cu informatii despre GPS, preluate tot de la telefoane, iar asa utilizatorilor acestora le sunt redate reclame personalizate cand navigheaza pe internet.

Aplicatiile care te spioneaza folosind microfoanele telefoanelor

Nu mai putin de 250 de jocuri si aplicatii din AppStore sau Google Play au acest software instalat, majoritatea dintre ele fiind gandite pentru a fi atractive pentru copii. Toate aceste aplicatii si jocuri cel cu siguranta acces la microfonul telefoanelor pentru a putea prelua respectivele date, altfel n-ar putea face monitorizarea, deci blocarea accesului la el scuteste oamenii de spionare.

“The apps use software from Alphonso, a start-up that collects TV-viewing data for advertisers. Using a smartphone’s microphone, Alphonso’s software can detail what people watch by identifying audio signals in TV ads and shows, sometimes even matching that information with the places people visit and the movies they see. The information can then be used to target ads more precisely and to try to analyze things like which ads prompted a person to go to a car dealership.”

Problema majora cu aceste tipuri de aplicatii este nu doar ca ele monitorizeaza emisiuni TV, ci si ca in timp ce inregistreaza aceste sunete, ar putea inregistra conversatiile pe care noi le purtam. In aceste conversatii ar putea fi incluse si informatii private care n-ar trebui sa ajunga la urechile altor persoane, deci trebuie sa evitati cu orice pret acordarea de acces la microfonul telefoanelor pentru aplicatiile care n-au nevoie de asa ceva.

Din pacate, se pare ca monitorizarea utilizatorilor de telefoane mobile a ajuns la un cu totul alt nivel in momentul de fata, iar urmatorul pas este monitorizarea video folosind camerele frontale. Din moment ce dezvoltatorii de aplicatii folosesc fara frica software care monitorizeaza ce se aude in jurul utilizatorilor, e foarte probabil ca monitorizarea video sa fie integrata in aceeasi masura.

aplicatii telefoane mobile spionare microfon