Apple pierde o Avere din cauza Limitarii Performantelor iPhone

Limitarea performantelor iPhone va costa o mica avere compania Apple, iata ce sumar de bani ar urma sa piarda cei din Cupertino din cauza problemei.

apple pierde bani performante iPhone

Limitarea performantelor iPhone va genera pierderi uriase pentru compania Apple, sau cel putin asta sustin analistii care au analizat modul in care reactioneaza pietele globale la acest scandal. Analistii sustin ca inlocuirea bateriilor iPhone la pretul de numai 29 de dolari va convinge milioane de utilizatori ai telefoanelor sa nu cumpere un model nou, ci sa inlocuiasca bateria modelului vechi.

Apple ar urma sa piarda vanzari de 16 milioane de unitati ale iPhone care ar totaliza aproximativ 10 miliarde de dolari, o suma considerabila totusi, ea insumand cam 5% din incasarile sale anuale. Desigur ca aici vorbim despre simple estimari si nimic 100% sigur, insa chiar si asa, compania Apple ar putea avea parte de pierderi serioase pentru ca recunoscut ca limiteaza performantele iPhone.

Apple pierde o avere din cauza limitarii performantelor iPhone

Cei de la Apple se asteapta cel mai probabil sa piarda unele vanzari pentru telefoanele iPhone in urmatoarele luni, insa e greu de spus daca vorbim despre 16 milioane de unitati nevandute, sau 1.6 milioane. Analistii isi bazeaza estimarile pe miscarile vantului in aceasta situatie si ar putea spune maine, sau poimaine, ca in realitate cifra e de 50 de milioane de unitati.

“While this is a good PR move for Apple to resolve the issue, we are concerned it could be a mild headwind for iPhone unit sales if more iPhone users decide to take the offer instead of upgrading to a new device.”

Indiferent cat de multe vanzari va pierde compania Apple din cauza sinceritatii sale, este clar ca multi clienti nu vor mai cumpara un model nou al iPhone deoarece vor readuce la viata un mod vechi cu o suma modica. Apple a avut grija ca de-a lungul ultimilor 2 ani sa nu mai raduca substantial performantele iPhone care au baterii bune, asa ca o baterie noua chiar readuce un iPhone la viata.