ARKit – Cat Succes are Realitatea Augmentata ?

iOS 11 a adus pentru iPhone si iPad platforma ARKit care permite dezvoltarea de aplicatii pentru realitate augmentata, compania Apple promovand-o intens.

ARKit este platforma pentru realitate augmentata implementata de catre compania Apple in iOS 11 pentru clientii din lumea intreaga, ea fiind considerata de catre americani ca o tehnologie esentiala pentru telefoane. In ciuda muncii depuse pentru crearea platformei si a promovarii intense facute de catre Apple, ARKit nu pare sa fi atras chiar atat de multi dezvoltatori precum si-a dorit compania.

Dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS s-au grabit sa lanseze unele titluri cu ARKit implementat dupa ce iOS 11 a fost lansat, insa interesul pentru platforma a scazut rapid, probabil din cauza vanzarilr mici. 300 de aplicatii cu ARKit au fost lansate in Septembrie, 200 in octombrie, 155 in noiembrie si 170 in decembrie, interesul scazand la jumatate la doua luni dupa lansarea iOS 11.

Conform unei companii americane numite Apptopia, 30% dintre aplicatiile cu ARKit sunt jocuri, in timp ce restul sunt impartite intr-o gama variata de alte categorii, cu functionalitati diferite. Atentia de care au avut parte aplicatiile pentru iOS 11 cu ARKit a scazut deasemenea dupa luna octombrie, asa ca e normal ca interesul pentru dezvoltatori sa dispara, daca aplicatiile nu sunt promovate.

“I regard AR as a big idea like the smartphone. The smartphone is for everyone, we don’t have to think the iPhone is about a certain demographic, or country or vertical market: it’s for everyone. I think AR is that big, it’s huge. I get excited because of the things that could be done that could improve a lot of lives. And be entertaining. I view AR like I view the silicon here in my iPhone, it’s not a product per se, it’s a core technology.”

ARKit si realitatea augmentata erau privite ca principalele tehnologii pentru telefoane mobile in 2017, insa 2018 a inceput cu prioritati complet diferite pentru producatori, iar asta nu se va schimba prea curand. Apple va continua sa promoveze ARKit, insa din moment ce interesul a scazut deja substantial, e greu de crezut ca va reusi sa readuca platforma in atentia dezvoltatorilor.

arkit popularitate