Asa sunt Amenintati Americanii pentru a fi Convinsi sa nu Pirateze

Asa sunt avertizati americanii sa nu pirateze continut cu o amenintare extrem de serioasa, care in unele cazuri ar putea avea efecte foarte grave.

Anul trecut in SUA a fost abrogata o lege care impiedica furnizorii de servicii de internet sa limiteze intentionat viteza de internet pentru anumite tipuri de trafic. Ramasi fara aceasta lege, americanii sunt acum amenintati de catre furnizorii de servicii de internet ca daca vor pirata continut ar putea ramane fara caldura in case.

Imaginea de mai jos a fost facuta de catre Armstrong Zoom, un furnizor de servicii de internet cu 1 milion de clienti, el spunandu-le acestora ca daca pirateaza s-ar putea sa nu-si mai poata controla termostatele Nest. Furnizorul si-a anuntat clientii ca daca pirateaza continut, vor avea viteza de internet redusa substantial si produsele IoT precum termostatul Nest ar putea inceta sa functioneze.

Mai mult decat atat, limitarea vitezei de internet va afecta si alte dispozitive IoT din casele clientilor, asa ca operatorul le recomanda sa nu pirateze continut. Avertismentul vine intr-o perioada in care statele in care furnizorul functioneaza au temperaturi cu mult sub zero grade, deci in anumite situatii limitarea vitezei de internet ar putea avea efecte grave.

amenintare piratare sua

Totusi, aceasta imagine ar trebui sa fie punctul de plecare pentru a readuce in vigoare legea abrogata in SUA si pentru a impiedica alte decizii similare in alte tari. Si in Romania s-a luat la un moment dat in calcul impunerea unor legi similare, iar acum ar fi din nou momentul sa invatam ceva de la americani pentru a nu fi victimele unor companii, in SUA multe persoane nevinovate fiind acuzate ca au piratat continut.

amenintare avertisment piratare sua