Apple este Presata sa Imbunatateasca o Functie a iPhone

Apple este presata de investitori importanti sa imbunatateasca o functie a iPhone care va bucura milioane de oameni din lumea intreaga.

Apple iPhone tineri smartphone

Apple este presata de catre cel putin dou mari investitori sa imbunatateasca una dintre functiile majore pe care telefoanele iPhone o au in momentul de fata, dar care nu e chiar pe cat ar trebui de buna. Mai exact, acest investitori ii cer companiei Apple sa imbunatateasca sistemul de control parental al telefoanelor iPhone, pentru a reduce efectele negative ale retelelor de socializare si nu numai.

Investitorii au mentionat intr-o scrisoare deschisa cateva studii care sustin ca smartphone-urile si retelele sociale au un impact negativ asupra sanatatii mentale si psihice a copiilor. Conform acestui studiu, 67% dintre participantii la studiu, toti profesori, au afirmat ca tinerii sunt distrasi de smartphone-uri si retele sociale in timpul cursurilor, rezultatele lor fiind afectate serios in lipsa unui control mai atent.

Mai mult decat atat, impactul negativ al retelelor sociale asupra copiilor creste cu pana la 27% riscul de depresie in randul acestora, in comparatie cu cei care sunt feriti de acest mediu, aparent foarte nociv. Copiii au inlocuit activitatile fizice in aer liber si socializarea in viata reala cu retelele sociale si folosirea unui smartphone pentru jocuri, sau vizualizarea de continut multimedia online.

“There is a developing consensus around the world including Silicon Valley that the potential long-term consequences of new technologies need to be factored in at the outset, and no company can outsource that responsibility to an app designer, or more accurately to hundreds of app designers.”

Pentru a contra efectele negative ale smartphone-urilor si retelelor de socializare, investitorii Apple cer crearea unei comisii care sa ofere recomandari pentru a implementa functii avansate de control parental in iPhone. Desigur ca si Apple trebuie sa aiba dorinta de a face acest lucru, asa ca ramane de vazut in ce masura ar putea fi integrate asemenea schimbari in sistemul de operare iOS.