Apple – Zeci de Procese Deschise din cauza iPhone

33

apple procese iphone

Apple are peste 20 de procese deschise in diverse tari de pe glob din cauza limitarii performantelor iPhone prin iOS in functie de gradul de uzura al bateriilor. Procesele au inceput sa fie deschise impotriva Apple inca din partea a doua a lunii decembrie a anului 2017, ele continuand sa apara si in ianuarie, cu tot mai multi clienti suparati.

Separat de procesele intentate de unu sau 2/3 clienti, Apple are procese deschise de sute sau zeci de mii de clienti, toti cerand despagubiri pentru limitarea performantelor iPhone. Principala problema pe care o mentioneaza toti clientii sta in faptul ca Apple nu a dezvaluit ceea ce face si ca nu ofera posibilitatea de a dezactiva modificarea.

Despagubirile cerute in aceste procese difera de la simpla inlocuire a bateriei si pana la 999 de miliarde de dolari, deci Apple are foarte multa munca in fata. Avocatii celor de la Apple vor trebui sa demonstreze in fiecare proces separat ca Apple nu a gresit, iar aceasta ar putea fi una dintre cele mai grele provocari posibile.

“Unbeknownst to iPhone 6, iPhone 6 Plus, and iPhone 6s owners, Apple inserted code into iOS 10.2.1 that deliberately slowed down the processing performance of these phones by linking each phone’s processing performance with its battery health. Absent the code inserted by Apple, the reduced battery capacity of these phones would not have negatively affected processing performance.”

Apple a incercat sa mai linisteasca unii clienti prin reducerea substantiala a pretului pentru inlocuirea bateriei iPhone, insa acest lucru nu a avut un efect pozitiv. Pe viitor, nimeni nu stie cum vor evolua lucrurile, insa e putin probabil ca Apple sa scape de aceste procese fara sa ajunga la o intelegere cu toti clientii suparati de problema.

“Apple’s intentional degradation of the iPhone’s performance through the release of iOS impacted the usability of the device. Effectively, Apple has forced the obsolescence of iPhones by secretly diminishing their performance. Thus, Apple’s admission has confirmed what iPhone users have long suspected – i.e., that Apple deliberately degrades the performance of older iPhone models through iOS updates to encourage users to buy new iPhones.”