Apple – Zeci de Procese Deschise din cauza iPhone

apple procese iphone

Apple are peste 20 de procese deschise in diverse tari de pe glob din cauza limitarii performantelor iPhone prin iOS in functie de gradul de uzura al bateriilor. Procesele au inceput sa fie deschise impotriva Apple inca din partea a doua a lunii decembrie a anului 2017, ele continuand sa apara si in ianuarie, cu tot mai multi clienti suparati.

Separat de procesele intentate de unu sau 2/3 clienti, Apple are procese deschise de sute sau zeci de mii de clienti, toti cerand despagubiri pentru limitarea performantelor iPhone. Principala problema pe care o mentioneaza toti clientii sta in faptul ca Apple nu a dezvaluit ceea ce face si ca nu ofera posibilitatea de a dezactiva modificarea.

Despagubirile cerute in aceste procese difera de la simpla inlocuire a bateriei si pana la 999 de miliarde de dolari, deci Apple are foarte multa munca in fata. Avocatii celor de la Apple vor trebui sa demonstreze in fiecare proces separat ca Apple nu a gresit, iar aceasta ar putea fi una dintre cele mai grele provocari posibile.

“Unbeknownst to iPhone 6, iPhone 6 Plus, and iPhone 6s owners, Apple inserted code into iOS 10.2.1 that deliberately slowed down the processing performance of these phones by linking each phone’s processing performance with its battery health. Absent the code inserted by Apple, the reduced battery capacity of these phones would not have negatively affected processing performance.”

Apple a incercat sa mai linisteasca unii clienti prin reducerea substantiala a pretului pentru inlocuirea bateriei iPhone, insa acest lucru nu a avut un efect pozitiv. Pe viitor, nimeni nu stie cum vor evolua lucrurile, insa e putin probabil ca Apple sa scape de aceste procese fara sa ajunga la o intelegere cu toti clientii suparati de problema.

“Apple’s intentional degradation of the iPhone’s performance through the release of iOS impacted the usability of the device. Effectively, Apple has forced the obsolescence of iPhones by secretly diminishing their performance. Thus, Apple’s admission has confirmed what iPhone users have long suspected – i.e., that Apple deliberately degrades the performance of older iPhone models through iOS updates to encourage users to buy new iPhones.”

33 COMENTARII

  1. Bine au făcut cu ei. Au mințit atât de muult timp.
    Bravo celor care au făcut asta.
    Auzit tu aici, să îți facă reducere la baterie, și nici măcar jumate din preț.
    Vai de capul lor!!! Au ajuns josnici de tot.
    S-au abia acuma au văzut că alte companii le iau totul înainte și sau gândit să facă și ei vânzări mai mari, limitând perfomanțele utilizatorilor

  2. Și SRB, nu e nevoie să răspunzi la articolul asta cu : Superb! Sau mai ales la comentariul meu. Gătește-ți altceva de muncă. N-am nevoie de argumentul tău idiot :)!

  3. Auzi..? Pentru un telefon vechi de trei ani, ar trebui sa spui “Sarutmana” pentru reducerea prețului la baterie! Cum? După ce l am folosit trei ani, cu nenumărate cicluri pe baterie, acum sa mi dea și baterie gratis..?
    Da, este adevarat, trebuiau sa anunțe ce fac in acele update URI de soft, dar de aici pana la a cere atâtea milioane de dolari este cale lunga, prietene..!

  4. Hai ca miroase a hapsaneala la cei ce au cerut aberatiile alea drept despagubire. Ce naiba, sunt utilizator al ecosistemului apple, m-au dezamagit la prima strigare, daca e sa o luam pe-a dreapta, cu limitarea performantelor din ios, dar stiam si fara scandalul asta ca cumva imbatranesc voit vechile device-uri. Asta e, marketing. Il vezi la toate casele. Dar acum, dupa ce stiu ca acele limitari sunt pt a evita o stingere nedorita a telefonului in conditii de stres mi se pare…superb, vorba unuia de p’aici… Si acum vad ca sunt tigani mai multi la altii in curte, care intind mana ca poate le cade ceva banuti… Mi se pare ca asta e nimic in comparatie cu limitatoarele de pe strazile noastre in care iti rupi rotile. Pe langa ca sunt semne cu limitele de viteza, alea nu le poti evita… 😉 deci, dam statul in judecata sa luam niste bani? Numa zic!…

  5. Salut puteți să-mi Spune-ți și mie va rog am făcut jeilbreak cu LiberiOS și nu știu de ce nu mi se deschide Cydia e normal ?

  6. Ce oameni redusi mintal. Sunt sigur ca toti isi foloseau telefoanele la capacitate maxima in fiecare zi continuu. Pentru ca doar asa se poate observa ca e limitat procesorul.

  7. Vwaleriu. OK am înțeles. Eu am pretenții.
    Hai să-ți dau o mașina scoasă acum 2 maxim 3 ani, te duci un an cu ea și apoi trebuie să-ți iei alta cu 15.000€. Zic și eu.
    De ce să fii tu prost să dai mereu anual banii ăștia?
    Mașina e o necesitate mare ca și telefonul, de asta ți-am dat exemplul ăla. Așa e și cu telefonul, de ce să fim fraieri și să ne cumpărăm anual cel mai scump device?
    In fine, mie unul nu-mi place ideea asta și clar nu sunt de-acord. Acuma că unora le convine să dea banii anual problema lor.

  8. Prefer să cumpar un telefon acuma nou, și după 2 ani să mă facă un tip “ sărac” iar telefonul meu să funcționeze ca înainte. Nu mă refer la baterie, că mă aștept să nu mai aibe aceeași autonomie, dar știu că nu sunt limitat la performanțe. Dacă știi cum zic :)!

  9. $79 to $29….si tu zici ca “să îți facă reducere la baterie, și nici măcar jumate din preț.”
    stii daca erai destept ca jumatate din 80$ sa zicem ar fi 40$…deci fac reducere chiar mai bine de jumatate…mai mergi in kkt la scoala ca te faci si de kkt

  10. Da,dar nu scad căluții dacă bateria e pe ducă.
    P.S. Dus miercuri la Timisoara molecula,joi intrat in service la București,azi reparat,împachetat și trimis spre mine înapoi. Mâine cred ca-l voi primi! ?

  11. scad si calutii in timp…astia ce merg la dyno se vede clar si la cp si cuplu
    PS: si crezi ca e reparat sau altul? ai vreun semn?

  12. Corect ! Cum ar fi ca la prima revizie, atelierul auto să îți dezactiveze jumătate din numărul de pistoane la motorul mașinii, și să-i scadă puterea la jumătate? Cumperi mașină de 150 CP și după 1 an te trezești că ai 75 CP ??

  13. Lasă că le oprește Apple buletinele clienților care merg la service, și nu le mai vinde iPhone în viitor. Parcă așa i-a amenințat Apple pe cei care au făcut review-uri slabe la iPhone 6, că nu le mai dă gratis iPhone-uri pentru teste, și nici invitații la evenimentele Apple ???

  14. Sunte-ți siguri ca din cauza bateriei scad performantelor? Dacă cumperi acum un iPhone 5s și faci update la iOS 11,va funcționa la fel in comparație cu iOS 7?

  15. Am avut un iphone 5s si la câteva luni de la achiziție i-am făcut update la ios 11 si se mișcă oribil, l-am m-ai ținut o lună și l-am vândut acum mi am luat un 6s care se mișcă binișor dar tot nu sunt mulțumit de el, concluzia e ca bateria nu avea cum să fie veche dacă aveam telefonul de 4 luni, pe ios 10 se mișcă bine telefon si bateria tinea cu o jumătate de oră mai mult de cat a ținut pe ios 11

  16. De la un tel vechi de 3 ani pana la iphone 7 este cale lunga, o persoana care foloseste telefonul intens se trezea cu performante aiurea dupa un an de utilizare, Apple trebuia sa anunte si eventual sa bage un slide acolo, daca mie imi spune ca face asta pentru ca telefonul sa nu se inchida inseamna ca bateriile sunt proaste calitativ, concurenta nu pateste asta(nu limiteaza performantele si aparent telefoanele nu se inchid), nici iphone 5 sau 5s nu se inchid dupa ani de zile deci de aici reiese ca au bagat baterii slabe calitativ de la iphone 6 in sus.

  17. De ce la concurenta telefoanele nu patesc nimic, nu se inchid in conditii de stres si alte presupuse probleme dupa ani de zile ,un iphone 5 sau 5s iti garantez ca nu se inchide chiar daca are bateria extrem de veche, eu mai am un s3 care nu are probleme de genul. Apple aparent foloseste baterii slabe calitativ de la iphone 6 in sus ,nu am auzit de telefoane care sa se inchida in conditii de stres(cand este prezenta o baterie uzata, evident), Apple a gresit cand a ascuns acest lucru, tu cand ii cumperi telefonul semnezi intr-un fel un contract cu ei(gen termeni si conditii), ei nu specifica acolo limitarea performantelor PRIN SOFT datorita degradarii bateriei, procesele respective sunt benefice pentru toata lumea.

  18. Mâine sau cel târziu luni îl ridic,la status-ul cu codul de reparație pe care l-am primit prin sms de la Regenersis in cursul zilei de azi a trecut de la “împachetat” la “expediat din service Regenersis”. Detalii maine(defapt azi,sâmbătă).

  19. Hmm,se pare că pe aici oamenii au uitat de episodul ăla…ciudat,dar atunci au văzut în dizgrație youtuberi și revieweri cu experiență în spate.

  20. A venit o pl,cred ca luni. Sau o fi ajuns dar nu s-au sinchisit aia sa-mi trimită mesaj ca sa vin sa-l ridic. Am un 5S de rezerva cu iOS 8.4 pe el,zbarnaie frate! De la 6S plus la 5S,zici ca m-am întors in timp,e de jucărie! ??

  21. Unii uită orice lucru negativ despre Apple, și își aduc aminte despre orice nimic negativ de-a lui Samsung sau Google.

  22. Eu nu incerc să țin partea nici unei companii,insa unii parca vad doar Apple.Pe mine mă amuză modul în care unii useri încearcă să ia apărarea Apple că și cum Apple a făcut ceea ce trebuia,că și cum limitarea performantelor a fost făcută pentru bunăstarea utilizatorilor.Totudi,nu pot sa nu îmi amintesc cat de acizi și de incisivi in comentarii erau anul trecut când a izbucnit scandalul “Note 7”.Nu zic că ce s-a întâmplat cu Note 7 a fost ok,astfel de erori nu trebuie sa se repete vreodată,dar chiar și așa “exploziv”,Note 7 nu a omorât 0e nimeni,pe când iphone-ul….