CES 2018: Masca de Dormit care te Adoarme cand ai Nevoie!

CES 2018 masca dormit inteligenta

CES 2018 ne aduce un produs extrem de interesant de la o companie numita Dreamlight, ea fiind o masca pentru dormit controlata de catre un smartphone. Ea a fost gandita pentru cei care au probleme cu somnul, masca de dormit fiind excelenta pentru a ne ajuta sa adormim mai repede cand avem nevoie de un somn rapid, sau doar linistit.

Msca de dormit se aseaza peste ochi, precum una normala, doar ca spre deosebire de cele existente, ea a fost gandita pentru a proiecta lumina de diverse culori in fata ochilor. Mai exact, ea are o serie de senzori cu infrarosu, un monitor pentru bataile inimii, si un accelerometru, plus o serie de panouri LED care pot proiecta lumina in fata ochilor.

In baza unui program predefinit, masca de dormit a celor de la Dreamlight poate proiecta lumina portocalie timp de 15 minute pentru a stimula productia de melatonina de catre corp. Daca suficienta este eliberata, atunci persoana adoarme aproape instant, iar dupa o noapte de somn linistit, o lumina verde este proiectata pentru a ne trezi dimineata.

Separat, masca de dormit are si o serie de boxe care pot reda diverse sunete pentru a ne ajuta sa adormim mai repede, iar peste noapte ritmul cardiac este deasemenea masurat. Creatorii mastii de dormit pot crea si programe predefinite pentru persoanele care adorm mai greu, deci vorbim despre un produs util pentru foarte multe persoane.

CES 2018 masca dormit inteligenta 1

CES 2018 ne arata doar un prototip al acestei masti de dormit, iar produsele finite ar urma sa fie puse in vanzare la preturi care incep de la 100 de doalri, dar nimeni nu stie cand.