CES 2018: RightEye EyeQ identifica Parkinson fara Doctor

CES 2018 RightEye EyeQ boala parkinson

CES 2018 ne aduce RightEye EyeQ, un sistem foarte interesant care poate identifica leziuni ale creierului prin simpla monitorizare a miscarilor ochilor utilizatorilor sai. Vorbim aici despre boli precum Parkinson, sau chiar autism, RightEye EyeQ putand detecta aceste boli fara a face o vizita la doctor in prealabil, identificarea bolii putand ajuta unii oameni sa beneficieze mai rapid de tratament.

RightEye EyeQ este un sistem compus dintr-un ecran si un calculator, tehnologia celor de la Tobii pentru monitorizarea miscarilor ochilor fiind folosita pentru diagnosticare. Combinarea tuturor acestor elemente cu software-ul creat special pentru RightEye EyeQ poate ajuta unele persoane sa afle din timp daca sufera de o boala periculoasa.

RightEye EyeQ poate fi utilizat inclusiv in domeniul sportiv pentru a identifica posibile efecte ale unor comotii cerebrale, dar nu doar atat. Folosind RightEye EyeQ, parintii pot identifica rapid daca ai lor copii au probleme in a citi corect si daca acele probleme sunt de natura fizica, sau psihica, ei putand ajunge mai rapid si mai usor la un doctor.

“Your EyeQ tells you and your healthcare provider or coach how your eyes and brain are working together, leading to early indicators and treatments for a broad range of vision, health and performance conditions. Following a science-based, metric-driven methodology, RightEye’s growing list of EyeQ tests quickly measures and analyzes eye movement behavior and provide real-time reports and recommendations to improve care and outcomes.”

Metoda de testare prezentata la CES 2018 pentru RightEye EyeQ este una cat se poate de simpla si consta in jucarea unor jocuri, sau rezolvarea altor task-uri. Tehnologia din spatele RightEye EyeQ este una foarte complexa si poate ajuta foarte multe persoane sa descopere din timp leziuni ale creierului, sau boli periculoase, dar deocamdata nu se stie si cat va costa sistemul.