Cum verifici daca un iPhone este Nou sau Reconditionat ?

Cum verifici un iPhone pentru a vedea daca este nou, sau reconditionat, inainte de a il cumpara, sau dupa ce l-ai primit ca inlocuitor pe baza garantiei.

iPhone este cel mai popular telefon mobil de pe planeta, foarte multe modele fiind vandute la mana a doua in intreaga lume, iar unii dintre clienti se intreaba daca telefonul pe care il cumpara este nou, sau reconditionat. In aceeasi masura, cei care primesc de la Apple o unitate noua in baza garantiei iPhone pot avea parte de un telefon complet nou, sau reconditionat, dar oare cat de greu este sa afli ce fel de unitate ai ?

Ei bine este foarte simplu sa verifici daca un iPhone este nou, sau reconditionat, o simpla analiza a numarului de model al telefonului si a numarului serial oferind informatiile pe care dorest sa le afli in legatura cu el. Acest tip de verificare nu este noua, iar asta pentru ca Apple isi gandeste produsele intr-un anumit mod, asa ca e destul de usor sa aflam daca o anumita unitate a iPhone este noua, sau reconditionata.

Verifica daca un iPhone este nou, sau reconditionat

Prima metoda de a verifica daca un iPhone este nou, sau reconditionat, este prin verificarea numarului trecut in sectiunea Model din aplicatia Settings, Configurari, a iOS. Veti gasi informatiile acestea in Settings > General > About, Configurari > General > Informatii, iar daca faceti scroll mai jos veti vedea o intrare care are numirea Model, un cod fiind specificat acolo.

Important este sa va uitati la litera cu care incepe acel cod, deoarece in baza ei va puteti da seama daca al vostru iPhone este unul complet nou, sau reconditionat. Mai exact, iata ce va indica literea de inceput a codului mentionat de catre Apple in dreptul informatiilor despre Model:

  • M – unitate noua;
  • F – unitate reconditionata;
  • N – unitate inlocuitoare, in baza garantiei, cel mai probabil tot reocnditionata.

iphone verifica nou reconditionat

In general, cand un iPhone este inlocuit in baza garantiei compania Apple ofera o unitate reconditionata in loc, dar in rare cazuri exista posibilitatea ca o unitate complet noua sa fie oferita de catre cei din Cupertino. Aceste situatii sunt de obicei intalnite cand vorbim despre un model nou al iPhone care a fost lansat de putin timp si nu exista unitati reconditionate disponibile.

Numarul serial iti spune cand a fost activat un iPhone

Cea de-a doua metoda de a afla daca un iPhone este nou, sau reconditionat, are la baza numarul serial care se regaseste sub cel Model, iar importanta sa este mai mare decat cea a codului de model. Numarul serial este cel folosit de catre Apple pentru a identifica telefoanele iPhone, el putandu-ne spune cand a fost activat pentru prima oara telefonul si cat mai beneficiaza de garantia Apple.

Avand numarul serial in fata, trebuie doar sa accesati aceasta pagina si sa il introduceti, Apple spunandu-va cand a fost activat telefonul iPhone si cat mai beneficiaza de garantie. Daca unitatea voastra a mai fost activata inainte de a il cumpara, atunci stiti ca ea este reconditionata(daca ati primit-o in garantie), insa daca nu exista data de activare, atunci unitatea este una complet noua.

10 COMENTARII

  1. Treaba cu serial number nu stiu cat e de valida. La Apple la mama lui se poate rescrie. Eu am schimbat un 7 Plus in garantie si activarea dupa serial number era prima, cea facuta de mine. Dar nu sunt convins ca ce am primit la schimb a fost nou. L-am schimbat in Aprilie 2017, deci daca s-a lansat in septembrie 2016 se gaseau pe stoc reconditionate. In plus data activarii se tine intr-o baza de date la Apple in casa, deci cand reconditioneaza un telefon banuiesc ca fac refresh la acel serial in baza de date.

  2. As for the F, you’ll only see this if you buy an iPhone that was refurbished by a carrier or third party. For example, go to Wal mart and search iPhones, You’ll see they have refurbs that begin with F in the model number. Apple does not do that, only third partys. Apples replacements will all begin with N unless its a brand new phone which will begin with M.