Apple Store Evacuat azi din cauza unei Baterii iPhone care a luat Foc

Apple Store din Zurich a fost evacuat astazi dupa ce bateria unui iPhone, iata ce a patit angajatul care facea operatiunea si ce spun autoritatile.

apple store evacuat baterie iphone foc

Apple Store-ul din Zurich, Elvetia, a fost evacuat in cursul acestei zile dupa ce bateria unui iPhone a luat foc in timp ce un angajat al magazinului incerca sa o inlocuiasca, probabil pentru un client nemultumit de performante. Bateria a luat foc in timp ce era schimbata de angajat, astfel ca acesta a suferit unele arsuri pe mana din cauza accidentului, insa intregul magazin a fost deasemenea evacuat.

Serviciile de urgenta au fost chemate la fata locului dupa ce magazinul sa umplut de fum, iar alte sase persoane au primit ingrijiri medicale dupa ce au inhalat fumul toxic emis de catre bateria ce a luat foc. Se pare ca bateria telefonului iPhone s-a supraincalzit, insa arsurile angajatului Apple sunt superficiale, deci nu vor necesita ingrijiri medicale indelungate, el nefiind transportat la vreun spital local.

Incidentul vine intr-un moment extrem de prost pentru compania Apple, ea fiind oricum atacata din toate partile din cauza faptului ca a limitat performantele telefoanelor iPhone din cauza bateriilor uzate. Acum se pare ca si aceste baterii se revolta si iau foc atunci cand sunt inlocuite, iar a evacua 50 de persoane dintr-un magazin din cauza unei asemenea probleme se poate dovedi a fi o problema si mai mare pentru companie.

“An overheated iPhone battery injured a repairman in an Apple store in Zurich and prompted the evacuation of around 50 people from the shop on Tuesday due to smoke. Zurich police said the incident occurred as the repair worker was removing the battery, which overheated and burned his hand slightly. Seven people received medical treatment but did not need to be hospitalized.”

Din cate stiu eu, acesta este primul incident in care un Apple Store a fost evacuat din cauza unei baterii pentru iPhone care a luat foc si a ranit un angajat, dar traim intr-o lume in care am vazut telefoane luand foc si generand pagube mai mari. Nu ma asteptam ca in cazul Apple sa se intample asa ceva, dar iata ca putem fi surprinsi si de catre incidente de acest gen, desi cei de la Apple ar fi avut o iarna mult mai linistita fara evacuari de acest gen.