CES 2018: Primul Smartphone cu Cititor de Amprenta in Ecran

CES 2018 ne aduce primul smartphone care are un cititor de amprenta integrat in ecran, Vivo producand o clona a iPhone cu aceasta tehnologie.

ces 2018 smartphone cititor amprenta ecran

CES 2018 a adus in premiera mondiala un prim smartphone care are un cititor de amprenta integrat in ecran, acesta functionand surprinzator de bine, iar si mai surprinzator este faptul ca vorbim despre o clona a iPhone. Cei de la Vivo anuntasera acum mai bine de jumatate de an aceasta tehnologie pentru smartphone, insa atunci telefonul functiona greu, iar citirea amprentei dura prea mult.

La CES 2018 cei de la Vivo au adus un prototip complet nou bazat pe senzori pentru citirea amprentelor dezvoltatoti de catre cei de la Synaptics, ei fiind superiori celor fabricati de catre compania Qualcomm pentru smartphone-uri. Puteti vedea in clipul video de mai jos ca ecranul OLED al telefonului Vivo face scanarea amprentei foarte bine si rapid, chiar daca pare putin mai incet decat un cititor traditional.

Vivo a reusit sa faca aceasta clona a iPhone cu un cititor de amprente sub ecran in partea inferioara a acestuia, deci nu va fi posibila scanarea amprente in orice portiune a ecranului. In aceasta idee, utilizatorii vor trebui sa apese totdeauna doar pe regiunea din ecran care este indicadata de catre telefon pentru scanare, dar acelasi lucru se intampla si cu cititoarele standard.

Vivo a reusit sa implementeze intr-un telefon ceea ce Apple si Samsung n-au reusit in 2017, iar in 2018 e putin probabil sa vedem ceva similar de la acesti producatori extrem de importanti. Partea proasta este ca Vivo a facut o clona a iPhone pentru a prezenta tehnologia, asta furand din importanta momentului, pentru ca a vorbi despre chinezi si inovatie e ca si cum ai vorbi despre Android si calitate.