Vizitatorii Antena 3 au Minat Monero, un fel de Bitcoin

Antena 3 a avut probleme serioase seara trecuta, vizitatorii website-ului sau minand o criptomoneda similara celei Bitcoin, extrem de scumpa in acest moment.

antena 3 minat bitcoin monero

Antena 3, sau mai bine zis website-ul celebrului post de televiziune, a avut probleme serioase in cursul zilei de ieri, dupa ce s-a descoperit ca persoanele care il vizitau ajutau la minarea de Monero, o criptomoneda precum Bitcoin. Totul a fost descoperit de catre unii utilizatori care au sesizat ca procesoarele calculatoarelor lor functionau la putere maxima in momentul in care era accesat website-ul Antena 3.

Antena 3 a avut infectata sectliunea LIVE unde este transmis un feed in direct al postului de televiziune, aceasta fiind una dintre cele mai accesate pagine in mod zilnic, deci alegerea sa nu a fost intamplatoare. Practic in momentul in care utilizatorul accesa respectiva pagina de pe website-ul Antena 3, browserul sau incarca si scriptul pentru minarea Monero si genera bani pentru cei care l-au pus in respectiva pagina.

Scriptul folosit pe website-ul Antena 3 se numeste Coinhive, iar conform testelor facute de catre unii dintre utilizatori, nivelul de utilizare al procesorului crestea de pana la 10 ori, un functie de calculator, cand era accesata pagina celor de la Antena 3. Oficial, cei de la Antena 3 au spus ca website-ul lor a fot spart de catre hackeri, care au injectat respectivul script in pagina, el fiind curatat la cateva ore dupa notificare.

Vizitatorii Antena 3 au minat Monero, un fel de Bitcoin

Monero nu este la fel de folosit precum Bitcoin, dar este o criptomoneda destul de populara, insa alegerea sa in locul Bitcoin tine doar de catre cei care au infectat pagina Atena 3 noaptea trecuta pentru a genera bani. Teoretic, website-ul Antena 3 a fost infectat aseara timp de cateva ore, dar nu se stie in realitate de cat timp a fost accesibil scriptul respectiv in pagina website-ului postului de televiziune.

“Timp de câteva ore, site-ul a fost folosit de către autorii atacului pentru a face bani din criptomonede (Monero) prin exploatarea aproape de maximum a procesoarelor utilizatorilor. Prezentăm scuzele noastre utilizatorilor paginii de LIVE pentru inconvenientele create și asigurăm pe toți că nu a existat nici intenție și nici vreo eroare de exploatare din partea Antena3 sau a persoanelor asociate direct cu Antena3.”

Antena 3 este unul dintre cele mai vizitate website-uri din Romania, pagina respectiva atragand interes extrem de mare in randul romanilor care vor sa afle in mod constant cele mai importante stiri. Scriptul rula in momentul in care Antena 3 transmitea si un interviu cu primul-ministru al Romaniei, Mihai Tudose, deci a existat audienta suficient de mare pentru a genera criptomonede pentru cei care au instalat scriptul.

Antena 3 pare sa fie primul website important din Romania care este atacat intr-un asemenea mod de catre hackeri, daca aceasta este realitatea, insa ne putem astepta si ca alte website-uri importante sa treaca prin probleme similare. In momentul de fata website-ul celor de la Antena 3 a fost curatat de scriptul care genera respectivele probleme, asa ca totul ar trebui sa fie normal.