iPhone X inlocuieste Echipamente de Milioane de Dolari la Hollywood

iphone x echipamente hollywood

iPhone X, sau mai bine zis camera TrueDepth pentru Face ID, poate inlocui echipamente de milioane de dolari pentru regizorii de la Hollywood care creeaza animatii. In clipul video de mai jos puteti vedea cum un iPhone Xi, impreuna cu cateva accesorii, este folosit pentru a monitoriza miscarile unei persoane si a da viata unui personaj animat.

iPhone X obtine rezultate impresionante in ceea ce priveste urmarirea miscarilor fetei si poate inlocui echipamente mult mai scumpe care erau folosite pana acum pentru asta. iPhone X anima un avatar 3D intr-o maniera care pare a fi extrem de aproape de perfectiune, lucru incredibil pentru un simplu smartphone.

Totul este posibil multumita API-urilor pe care Apple le ofera pentru dezvoltatori, ele permitand crearea unei harti 3D a fetelor utilizatorilor special pentru a crea asemenea animatii. Desi nu orice studio mare de la Hollywood va apela la asemenea tehnici pentru propriile filme, cu siguranta vom vedea productii inspirate din ceea ce putem vedea in clipul video de mai jos.

14 COMENTARII

  1. Am spus-o in agora la zeci poate sute de persoane anul trecut cgi facialrecognition animatiunea electronica promovate de Apple poate fi revers tehnologi poate alien caci procesoarele de smart nu difera radical de altele doar asa initialul si initiaticul iphone va mai fi trex inca o decada in jurasicul timpuriu doar ca revoutia AI bate la poarta iar asistentul artificial va eclipsa aceste uimitoare teh geek uri go go gadget gen disney…Doctor avocat bodyguard toate in smarturi cu AI viitorul suna bine.?

  2. Hai mai ia un calmant. Poate ca la filme low low budget facute de adolsecenti merge sa te joci de-a efecte de 2 lei cu IX. Dar la un blockbuster nici macar nu se ia in calcul o pocnitoare ca IX. Crezi ca acea aparatura costa degeaba milioane de dolari? Nici macar nu poate exista termen de comparatie. Aparatura aia chiar te-ar face sa pari zeul care pretinzi mereu ca esti – nu IX.

  3. Degeaba da pt ca nu au concurenta. Daca mercedes ar face o masina ce zboara ar putea sa ii puna pretul de 10 mil sau cat vor ei pt ca nu au competitie. Acum cu ipX alea nu mai valoreaza mil,de ce? Pt ca deja se fac diferente

  4. Omule tu ai idee ce cotcodacesti acolo? Ai habar ce pot face acele aparate sau iar vb a paguba? Crezi ca aparatele alea sunt doar pt maimutareli de copii gen anomoji? Fii sigur ca nu poate exista competitie intre cele 2. E ca si cum ai compara un aparat foto de pe vremuri cand se folosea magneziu cu un super aparat de filmare cinematografica.

  5. Sunt aparate ce pana acum nu aveau competitie nici la cel mai mic nivel. Chiar daca diferwnta este de 100 de ori sau 10000 IDEEA este ca se pot compara cu ceva acum

  6. Nu nicidecum, la fel cum o racheta spatiala nu se poate compara cu o pocnitoare. Iar dc un produs e de 10000 de ori mai bun ca altul asta nu se mai poate numi comparatie. Cele 2 produse efectiv nu au ce cauta unul langa altul

  7. Va dati seama ce s-a putut face?! Wow!! Uimitor!!! Pe bune?!
    Dar de ce nu spun exact ca tehnologia folosita de iPhone Xi inlocuieste tehnologia din anul 2000 unde se cheltuiau zeci de milioane de dolari pe efecte speciale folosite la crearea unui personaj animat imitand miscarile naturale.

  8. Animatiile, motion capture si performance capture se fac pe un green screen, in platou special (CG stage), cu flood lights IR, cu camere hi speed 3D infrared capabile 8k sau 16k, capabile de motion control si capture + puncte de trackare la alegerea CG directorului pentru editabilitate ulterioara si compatibilitate cu programele de animatie. Exista si un body mount cu camere IR pentru expresiile faciale. E mic si montat ca un gopro dar capabil 8k 120fps. Dar ala nu mapeaza ci doar preia expresii faciale (performance capture) cu tracking points deja mapate 3D si lipite fizic la milimetru pe fățăul personajului pt acuratete. Acest iPhone e doar o jucarie si atat. E doar un device facut pt mase nu pt lucru Pro. Nu poate fi luat in serios de profesionisti in privinta asta. Cel mult sa faci ce a facut flacaul din video de mai sus…un film fara buget – indie sau o joaca de copii. Hai pe bune acum :))) Din punctul meu de vedere, ca om care lucreaza in industrie, articolul e cel putin amuzant.

  9. De multe ori TrueDepth nu îmi recunoaște fata sau întârzie deblocarea.. in plus am mai pozat cu X in lumina scăzută și rezultatul e o imagine slaba plină de puncte.. e totuși un telefon bun însă nu pot crede ca ar înlocui echipamente profi de zeci de mii de $$!!
    Cred ca au folosit tehnica scumpă asociata cu iPhone pentru a obține ceva rezultate, altfel pare gluma sau o promovare mascata.