FBI: Apple e plina de Genii Diabolice care Securizeaza iPhone

FBI compara inginerii Apple cu niste genii diabolice, care impiedica spargerea telefoanelor iPhone pentru a se extrage datele stocate in ele.

fbi apple genii duabolice iphone

FBI duce o lupta surda cu Apple de mai bine de un an de zile, agentia federala americana incercand fara succes sa incerce sa oblige compania americana sa creeze o “portita de acces” in iOS pentru a extrage informatii din iPhone. Vorbim despre ceea ce se vede public, deoarece in umbra jaluzelelor din birourile celor de la Deparamentul de Justitie nu stie nimeni ce fel de discutii se duc si cum se ofera acces la datele clientilor.

Totusi, un criminalist sef important din cadrul FBI, R. Flatley, a fost recent prezent la o conferinta internationala pentru securitate cibernetica si a criticat dur compania Apple pentru politicaprivind securizarea iPhone. Acesta a afirmat ca Apple este plina de nemernici si genii diabolice, care fac tot ceea ce pot pentru a impiedica extragerea de date din iPhone, sau iPad.

FBI ar fi in incapacitatea de a sparge sistemul de criptare al iOS pentru a extrage date din iPhone si iPad, agentia federala afirmand ca nici macar Apple nu ar mai fi capabila sa acceseze propriile produse. FBI are acum nevoie de pana la 2 luni pentru a executa un atac de tip brute force si a descoperi codurile de acces sau parolele folosite pentru securizarea iPhone sau iPad, perioada obisnuita in trecut fiind de doar cateva zile.

FBI: Apple e plina de genii diabolice care securizeaza iPhone

Flatley sustine ca acum cei de la FBI folosesc atacuri de tip brute force care incearca sa ghiceasca cate o parola la fiecare 18 secunde pentru a obtine acces la terminale, pe cand in trecut se incercau 45 de parole pe secunda. Practic, Apple a redus semnificativ capacitatea cuiva de a efectua un atac de tip brute force pentru a sparge un iPhone, sau o tableta iPad, astfel ca in multe cazuri nici macar nu se mai incearca asta.

“That means that “password attempts speed went from 45 passwords a second to one every 18 seconds,” referring to the difficulty of cracking a password using a “brute force” method in which every possible permutation is tried. Your crack time just went from two days to two months. At what point is it just trying to one up things and at what point is it to thwart law enforcement? Apple is pretty good at evil genius stuff.”

Apple a inceput sa securizeze foarte bine iPhone in 2016, cand FBI a incercat sa o oblige, inclusiv cu o hotarare judecatoreasca, sa deblocheze iPhone-ul unui terorist, insa a esuat si a platit sute de mii de dolari pentru a-l debloca. Apoi FBI a incercat sa obtina promulgarea unei legi care sa oblige Apple, si alti producatori, sa creeze “portite de acces” in sistemele de operare pentru telefoane mobile si tablete, insa nici aici nu a avut succes.

Flatley a vorbit si despre Cellebrite, compania folosita pentru a sparge iPhone-ul teroristului cand Apple a refuzat, acestia fiind numiti tot genii diabolice, dar care pot ajuta FBI sa sparga orice fel de iPhone. In public, Apple si FBI se razboiesc din cauza securitatii iOS, insa in privat nimeni nu stie ce fel de intelegeri se fac intre cele doua entitati, in detrimentul nostru.