iPhone X – Probleme Uriase pentru Producatorii Android

iPhone X este o problema uriasa pentru producatorii Android, acestia cautand cu disperare alternative pentru a-si putea continua productia de telefoane.

iPhone X probleme android

iPhone X genereaza probleme uriase pentru producatorii de telefoane Android, noul smartphone al celor de la Apple avand vanzari atat de bune incat ii forteaza pe unii sa isi regandeasca productia de telefoane. Vorbim aici despre o problema foarte mare generata de faptul ca iPhone X acapareaza o buna parte din productia globala de ecrane OLED, aceasta fiind oricum destul de mica inaintea lansarii produsului Apple.

iPhone X genereaza probleme foarte mare pentru Huawei, Oppo si Xiaomi, aceste companii intentionand sa renunte la ecranele OLED pentru cele mini LED, altfel risca sa nu mai poata produce smartphone-uri in 2018. Trecerea de la OLED la mini LED urmeaza sa aiba loc in a doua parte a anului 2018, compania Apple urmand a lansa atunci succesorul iPhone X, plus un alt model cu ecran OLED si mai mare.

iPhone X – Probleme uriase pentru producatorii Android

iPhone X a fost doar inceputul problemelor pentru competitorii Apple, acestia anticipand lansarea iPhone X Plus, deci cauta alternative la ecranele OLED dupa ce productia Samsung a fost cumparata aproape in totalitate de Apple. Din moment ce Samsung producea peste jumatate din totalul ecranelor OLED la nivel global, producatorii Android au cam ramas fara alternative, fiind sufocati de Apple si iPhone X.

“Leading China-based smartphone vendors, including Huawei Technologies, Oppo and Xiaomi Technology, plan to adopt mini LED-backlit panels as an alternative to AMOLED for smartphones. The vendors speculate Apple may extend use of AMOLED panels to its iPhone devices to be launched in 2018, occupying more of Samsung Display’s AMOLED production.

Desi producatorii Android vor sa treaca la ecranele mini LED in 2018 din cauza iPhone X, doar aproximativ 15 milioane de unitati ar putea fi produse in baza acestei tehnologii, asa ca ecranele LCD vor ramane in continuare populare. Era de asteptat ca iPhone X sa genereze batai de cap atat de mari pentru competitorii Android ai Apple, cei de la Samsung fiind singurii care n-au de ce sa isi faca griji in 2018.

iPhone X a fost o miscare strategica extrem de buna pentru Apple, lasarea competitorilor fara ecrane aducand si mai multa putere pentru cei din Cupertino din 2017.

9 COMENTARII

  1. parca in opinia unui destept ce latra la Dumnezeu, adica la mine, spunea ca Apple nu foloseste “amoled”…dovada, stii cum se zice, prosst sa fii dar sa iti revii

    Superb Apple. Abia asteptam

  2. Nici intr-o mie de ani o singura firma (Apple),nu o sa depaseasca Android ,si aici ma refer la toti producatorii de telefoane care folosesc la baza codul Linux open source pentru Android. Eu nu o vad ca pe o problema ci, din contra,un progres tehnologic ce vor forta producatorii de smartphone-uri pentru noi alternative de display-uri superioare celor de-acum. Vom vedea.