Star Wars: The Last Jedi – Produsul Apple Securizat pe care a fost Scris Scenariul

Star Wars The Last Jedi scenariu macbook air

Star Wars: The Last Jedi a fost unul dintre cele mai asteptate filme ale anului 2017, iar pentru a se asigura ca scenariul nu este furat, scriitorul sau a dus paranoia la nivel maxim. Mai exact, scenariul pentru film Star Wars: The Last Jedi, scris de catre Rian Johnson, a fost creat si pastrat intr-un MacBook Air care nu a fost conectat la internet.

Da, scriitorul scenariului pentrul filmu Star Wars: The Last Jedi a tinut MacBook Air-ul deconectat de la internet pe toata perioada proiectului, avand frica faptului ca acesta ar putea fi furat. Intr-o era in care nici macar Apple nu-si mai poate proteja produsele de hackeri, uneori din cauza propriilor ingineri, iata cum se misca lucrurile in lume.

Realitatea este ca si multe agentii guvernamentale tin date importante pe calculatoare care nu sunt conectate la internet, ci doar la retele interne ale anumitor cladiri. Acum pana si scenaristii renunta la internet pentru a-si tine informatiile in siguranta, astfel ca mitul securitatii Mac-urilor poate fi considerat disparut.

“I typed Episode VIII out on a MacBook Air. For security it was “air-gapped”—never connected to the internet. I carried it around and used it for nothing except writing the script. I kept it in a safe at Pinewood Studios. I think my producer was constantly horrified I would leave it in a coffee shop.”