Windows 10: Functia Noua Luata de la macOS

Windows 10 are o noua functionalitate preluata de la macOS si iOS, aceasta aducand sistemul de operare al Microsoft in "lumea civilizata" abia in anul 2018.

Windows 10 quiet hours macos

Windows 10 are o noua functie integrata de catre compania Microsoft si despre o functionalitate imbunatatita pentru o functie care exista de cativa ani, dar care era in mod ciudat foarte limitata de companie. Vorbim despre o functie care se numeste Quiet Hours si care este inspirata din cea Do Not Disturb pe care compania Apple a implementat-o atat in macOS, cat si in iPhone, sau iPad, sub aceeasi denumire.

Windows 10 are aceasta functie imbunatatita serios ca parte a build-ului 17074 pentru cei care fac parte din programul Insider Preview, deci daca va numarati printre ei, o puteti folosi pe propriile calculataore. Exact precum Do Not Disturb, si functia celor de la Microsoft opreste toate notificarile afisate de catre sistemul de operare Windows 10 pe calculatoare, insa marea noutate este posibilitatea de a configura orele de blocare a notificarilor

Windows 10 permitea pana acum activarea functiei cu blocarea tuturor notificarilor peste noapte, insa in noua versiune exista posibilitatea de a personaliza perioadele de timp intre care notificarile sunt blocate. Timp de 2 ani, de cand exista functia, Microsoft a lasat-o cu un orar prestabilit, dar acum Windows 10 permite personalizarea sa si desigur ca lista rea aplicatii prioritare nu a disparut in noul build.

Windows 10 – functia noua luata de la macOS

Windows 10 quiet hours notificari

Windows 10 vine totusi cu altceva ceva nou pentru functia Quiet Hours, in comparatie cu macOS si iOS, mai exact faptul ca blocheaza notificarile si cand sunt rulate jocuri pe intregul ecran al calulatoarelor noastre. In acele momente sistemul de operare nu va afisa vreo notificare in Windows 10 pentru utilizatori, deci acestia se vor putea juca in liniste, dar numai daca aplicatia nu e trecuta in lista celor prioritare.

Windows 10 nu e la prima functie preluata de la macOS in ultimul an, compania Microsoft imprumutand inclusiv cea care permite inceperea unui task pe calculator si continuarea pe telefonul mobil, sau tableta, ori viceversa. Cu Quiet Hours, cei de la Microsoft confirma din nou faptul ca inca nu le ofera clientilor chiar tot ceea ce ar putea din punct de vedere al functionalitatii si ca mai au cate ceva de invatat de la compania Apple.

Windows 10 este, pe de alta parte, unul dintre cele mai populare sisteme de operare de pe planeta, avand sute de milioane de utilizatori activi in momentul de fata, iar cifra este in continua crestere multumita utilizatorilor versiunilor mai vechi. Windows 10 pare sa fie un real succes pentru cei de la Microsoft, iar compania implementeaza in mod constant functii noi pentru utilizatorii sai, lucru care impulsioneaza Apple sa faca acelasi lucru.