Prima Pagina Windows 10 Windows 10 cere Numarul de Telefon la Instalare

Windows 10 cere Numarul de Telefon la Instalare

Windows 10 cere numarul de telefon pentru instalarea pe calculator, compania Microsoft implementand aceasta schimbare fortata pentru utilizatori.

Windows 10 cere numarul de telefon la instalarea in calculatoarele utilizatorilor, schimbarea impusa de catre compania americana fiind una care va pune multi utilizatori in garda. Incepand cu versiunea 17063 a Windows 10 compania Microsoft a impus introducerea unui numar de telefon pentru a putea instala sistemul de operare intr-un calculator, lucru foarte interesant.

Windows 10 obliga utilizatorii sa introduca un numar de telefon la instalare pentru o functie care permite interconectarea dintre calculator si telefon, finalizarea instalarii fiind imposibila fara numarul de telefon. Cei de la Microsoft spun ca aceasta interconectare dintre calculator si telefon le va permite utilizatorilor Windows 10 sa beneficieze de functia care permite continuarea pe calculator a task-urilor incepute pe telefon si viceversa.

Windows 10 nu are un buton care sa permita trecerea peste acest pas fara a folosi un numar de telefon, deci utilizatorii fie il introduc, fie renunta complet la folosirea sistemului de operare. Dupa introducerea numarului de telefon in ecranul de instalare al Windows 10, Microsoft trimite un mesaj prin care anunta utilizatorul ca telefonul si calculatorul sunt interconectate pentru functia Timeline.

Windows 10 te obliga sa folosesti un numar de telefon la instalare

Windows 10 permitea in versiunile anterioare ale sistemului de operare trecerea peste acest pas fara a folosi un numar de telefon, asa ca schimbarea este implementata recent. Vorbim totusi despre Windows 10 disponibil in versiune beta in momentul de fata, asa ca schimbarea implementata ar putea fi una temporara, insa totul depinde de ceea ce doreste sa faca Microsoft.

Windows 10 cu obligativitatea de a folosi un numar de telefon pentru instalare ar putea reduce substantial rata de piratare a sistemului de operare, dar si gradul de adoptie la nivel global. Windows in sine are o cota de piata atat de mare multumita faptului ca poate fi instalat in versiune piratata de catre cam oricine, iar eliminarea acestei optiuni va reduce substantial gradul de utilizare al Windows 10.

Windows 10 numar telefon instalare

Windows 10 are promovata de catre Microsoft functia Timeline care permite continuare task-urilor de pe telefon pe PC si viceversa, insa interconectarea e mult mai simpla prin internet. Windows 10 ar putea avea aceasta schimbare implementata permanent, sau ar putea sa o aiba oferita doar temporar pentru ca Microsoft sa vada care sunt reactiile celor ce testeaza sistemul de operare.

Voi ce parere aveti despre obligativitatea de a utiliza un numar de telefon la instalarea Windows 10 pe calculator si cum credeti ca va fi afectata rata de instalare a sistemului de operare de aceasta schimbare ?

 • Adioff

  Pai trebuie sa-si vanda softul pe bani , adio windows “spart” . Din pacate pentru romani .

 • ionion

  Nu te obliga nimeni sa bagi numarul de telefon . Este doar o optiune daca vrei sa ai functia de syncronizare intre browser-ul de pe telefon si cel din PC . Si asta doar daca instalezi Edge pe telefon.
  Am facut vreo zece instalari de Windows in ultimele ziele , build-urile cel mai recente si “obligativitatea” asta nu exista.

 • F(x)

  Cum vine asta… e o vrăjeală de Crăciun… , pardon, An Nou! 🙂

 • ionion

  Inca ceva – introducerea numarului de telefon se face pt ca Microsoft sa-ti trimita un link pe telfon pt instalarea browserului Edge din Play Store sau App Store.
  Poate ca Microsfoft poate sa conecteze utilizatorul cu Windows-ul instalat dar repet , nimic nu e obligatoriu.
  Ma indoiesc ca Microsoft va fi capabil sau va dori sa urmareasca licentierea Windows-ului piratat , din moment ce nici acum nu sunt interesati si ofera update-urile tuturor utilizatorilor legali sau ilegali .
  Ei isi scot profitul din licentierea catre mediul busines/corporate si industrie unde concurenta(Apple, Linux) nu exista.

 • g

  Nu cere nimic …

 • DonCalin

  Nu e obligatoriu

 • Srb Srb

  Exact

 • Zmeul Zmeilor

  Vorbiți prostii, am instalat câteva licențe de 10 pro zilele trecute și se putea instala și fără telefon.

 • Ismail30

  Cu un simplu stiker lipit pe un pc sau laptop cu licența Windows 7 ,vista etc
  Ai Windows 10 licențiat !
  Trebuie sa fi bolovan sa instalezi in ziua de azi Windows piratat!

 • Florin Gabriel Haja

  Un motiv să trec pe Mac. Nicio grijă la activare. Adică nici nu trebuie activată vreo licență 🙂

 • Real

  Toți care nu au windows il blameaza.
  Idem si cei care nu au iphone..si viceversa.