Windows 10 cere Numarul de Telefon la Instalare

Windows 10 cere numarul de telefon pentru instalarea pe calculator, compania Microsoft implementand aceasta schimbare fortata pentru utilizatori.

Windows 10 cere numarul de telefon la instalarea in calculatoarele utilizatorilor, schimbarea impusa de catre compania americana fiind una care va pune multi utilizatori in garda. Incepand cu versiunea 17063 a Windows 10 compania Microsoft a impus introducerea unui numar de telefon pentru a putea instala sistemul de operare intr-un calculator, lucru foarte interesant.

Windows 10 obliga utilizatorii sa introduca un numar de telefon la instalare pentru o functie care permite interconectarea dintre calculator si telefon, finalizarea instalarii fiind imposibila fara numarul de telefon. Cei de la Microsoft spun ca aceasta interconectare dintre calculator si telefon le va permite utilizatorilor Windows 10 sa beneficieze de functia care permite continuarea pe calculator a task-urilor incepute pe telefon si viceversa.

Windows 10 nu are un buton care sa permita trecerea peste acest pas fara a folosi un numar de telefon, deci utilizatorii fie il introduc, fie renunta complet la folosirea sistemului de operare. Dupa introducerea numarului de telefon in ecranul de instalare al Windows 10, Microsoft trimite un mesaj prin care anunta utilizatorul ca telefonul si calculatorul sunt interconectate pentru functia Timeline.

Windows 10 te obliga sa folosesti un numar de telefon la instalare

Windows 10 permitea in versiunile anterioare ale sistemului de operare trecerea peste acest pas fara a folosi un numar de telefon, asa ca schimbarea este implementata recent. Vorbim totusi despre Windows 10 disponibil in versiune beta in momentul de fata, asa ca schimbarea implementata ar putea fi una temporara, insa totul depinde de ceea ce doreste sa faca Microsoft.

Windows 10 cu obligativitatea de a folosi un numar de telefon pentru instalare ar putea reduce substantial rata de piratare a sistemului de operare, dar si gradul de adoptie la nivel global. Windows in sine are o cota de piata atat de mare multumita faptului ca poate fi instalat in versiune piratata de catre cam oricine, iar eliminarea acestei optiuni va reduce substantial gradul de utilizare al Windows 10.

Windows 10 numar telefon instalare

Windows 10 are promovata de catre Microsoft functia Timeline care permite continuare task-urilor de pe telefon pe PC si viceversa, insa interconectarea e mult mai simpla prin internet. Windows 10 ar putea avea aceasta schimbare implementata permanent, sau ar putea sa o aiba oferita doar temporar pentru ca Microsoft sa vada care sunt reactiile celor ce testeaza sistemul de operare.

Voi ce parere aveti despre obligativitatea de a utiliza un numar de telefon la instalarea Windows 10 pe calculator si cum credeti ca va fi afectata rata de instalare a sistemului de operare de aceasta schimbare ?