Presedintele Apple are o Plangere Penala Formulata din cauza iPhone

Presedintele Apple, Tim Cook, are prima plangere penala depusa impotriva sa din cauza deciziei Apple de a limita performantele iPhone prin iOS in ultimul an.

presedinte apple plangere penala iphone

Presedintele Apple, Tim Cook, are prima plangere penala formulata impotriva sa din cauza limitarii performantelor iPhone prin iOS dupa degradarea bateriei telefoanelor. Vobim despre o plangere penala formulata in Coreea de Sud de catre o organizatie pentru protectia consumatorilor, procurorii locali urmand a ancheta presupusa infractiune reclamata.

Citizens United for Consumer Sovereignty este organizatia care a depus aceasta plangere penala la un parchet din Seul, ea nefiind afiliata in vreun fel guvernului din Coreea de Sud. Procurorii au refuzat deocamdata sa faca vreo declaratie pe marginea anchetei pe care ar trebui sa o faca si nici macar nu au oferit vreo posibila data la care ea ar putea incepe.

Aceeasi organizatie a initiat si un proces civil impotriva companiei Apple, in care reprezinta 120 de clienti nemultumiti, dar acesta paleste in fata celui care aduna peste 370.000 de cclienti din Coreea de Sud. Daca in procesul civil compania Apple nu poate fi decat fortata sa plateasca despagubiri, in ancheta penala, Tim Cook va trebui sa raspunda in persoana in fata procurorilor in timpul cercetarii penale, sau cel putin asa ar trebui sa stea lucrurile.

“A South Korean consumer group has filed a criminal complaint against Apple Inc CEO Tim Cook over slower iPhone devices, for allegations that the firm had deliberately shortened the life of its handsets. The Seoul Central District Prosecutors’ Office declined to comment when asked if it would launch an investigation into Apple following the complaint from the consumer group.”

Impotriva Apple este deschisa o ancheta penala si in Franta, acolo managerii locali fiind in pericol de a fi trasi la raspundere pe cale penala daca se va dovedi ca Apple a incalcat legislatia locala. De la o simpla recunoastere, iata ca acum s-a ajuns la plangeri penale si una facuta chiar impotriva presedintelui companiei Apple, care cu siguranta a stiut ce se intampla in compania pe care o conduce.