Apple va Permite DEZACTIVAREA Limitarii Performantelor iPhone

Apple a anuntat astazi ca va permite dezactivarea limitarii performantelor iPhone printr-o functie noua care va fi oferita intr-o actualizare pentru iOS.

Apple DEZACTIVARE Limitarii Performante iPhone

Tim Cook, presedintele companiei Apple, a anuntat astazi ca luna viitoare o noua versiune a iOS va aduce o functie care va permite dezactivarea limitarii performantelor iPhone din cauza degradarii bateriei folosite in telefoane. Presedintele companiei Apple a anuntat ca noua functie va fi disponibila intr-o versiune beta care va fi testata de catre dezvoltatori, urmand ca versiunea finala a sistemului de operare sa o ofere pentru toata lumea.

iOS 11.2.5 va fi cel mai probabil actualizarea care va aduce aceasta noua functie, ea nefiind totusi deocamdata disponibila in telefoanele iPhone care au performantele limitate, dar cu siguranta va aparea curand. Dezvaluirea a fost facuta de catre Tim Cook in cadrul unui interviu care a avut loc la ABC News, presedintele celor din Cupertino parand sa arate intr-un final ca in compania sa oamenii au inteles de ce se plang clientii iPhone.

Tim Cook spune ca dezactivarea acestei limitari va avea drept efect posibile inchideri subite ale telefoanelor, asa cum s-a intamplat inainte ca limitarea sa fie impusa, deci persoanele care au telefoane iPhone vechi trebuie sa stie riscurile la care se expun. Desigur ca aceste probleme apareau doar cand era frig afara, nu in orice fel de conditii de utilizare, deci multi vor dori probabil sa dezactiveze functia pentru a avea performante bune.

Apple va permite DEZACTIVAREA limitarii performantelor iPhone

Apple va implementa in, cel mai probabil iOS 11.2.5, nu doar aceasta functie pentru dezactivarea limitarii performantelor bateriei iPhone, ci si noi informatii privind “starea de sanatate” a bateriei telefonului iPhone. In baza acestor informatii cei de la Apple vor incerca sa le ofere clientilor o imagine completa cu privire la situatia in care se afla bateria si motivele din cauza carora performantele telefoanelor iPhone sunt de fapt limitate.

“Early in 2018, we will issue an iOS software update with new features that give users more visibility into the health of their iPhone’s battery, so they can see for themselves if its condition is affecting performance. So we want to do that, and in the situation… and we will tell someone we’re reducing your performance by some amount in order to not have an unexpected restart. And if you don’t want it, you can turn it off. Now we don’t recommend it, because we think people’s iPhones are really important to them, and you never can tell when something is so urgent. Our actions were all in service of the user. I can’t stress that enough.”

Implementarea acestei noi functii in iOS pentru iPhone va reprezenta o respectarea a dorintelor foarte multor utilizatori, inclusiv unele procese deschise impotriva companiei Apple cerand acest lucru. Desigur ca schimbarea nu va opri procesele deschise impotriva Apple, insa masura este gandita ca una menita sa fie prezentata in instanta ca o dorinta a companiei Apple de a rezolva problemele clientilor si de a readuce lucrurile la normal.

Daca iOS 11.2.5, sau orice alta versiune care va include aceasta noua functionalitate, va fi lansata in versiune beta in februarie de catre cei de la Apple, atunci versiunea publica ar trebui sa ajunga la noi undeva prin martie. Compania Apple nu pare sa se grabeasca in a oferi aceasta functie pentru clienti, desi nu prea vad ce ar fi asa mult de testat la ea, insa partea buna este ca vom avea intr-un final o functie care sa readuca lucrurile la normal.