Intel: NU Instalati Patch-urile pentru Spectre

Intel le recomanda utilizatorilor de calculatoare cu procesoarele sale sa nu instaleze patch-urile pentru Spectre si iata de ce le spune acest lucru.

intel instalati patch spectre

Intel a ajuns intr-un punct de disperare in ceea ce priveste vulnerabilitatea Spectre, aceasta dand batai de cap foartemari atat pentru firmele partenere ale americanilor, cat si pentru utilizatorii obisnuiti. Dupa ce saptamana trecuta Intel a anuntat ca patch-ul pentru vulnerabilitatea Spectre are probleme si instalarea genereaza reporniri aleatorii si constante ale calculatoarelor, acum compania anunta ca a descoperit cauza problemelor.

Intel a anuntat ca stie ce trebuie sa repare pentru ca aceasta problema sa dispara, dar le cere din nou partenerilor si clientilor obisnuiti sa nu mai instaleze patch-urile pentru Spectre furnizate in Windows, sau Linux. Avertismentul vine in urma unui val de plangeri cu privire la problemele pe care le genereaza aceste patch-uri, ele afectand toate modelele de procesoare de la Ivy Bridge incoace, deci nimeni nu “scapa” de efectele lor.

Intel le recomanda utilizatorilor sa NU instaleze patch-urile Meltdown si Spectre

Intel recomanda evitarea in totalitate a acestor patch-uri, pe care parteneri sai nici macar nu le-au retras, si le recomanda celor afectati sa astepte o serie noua de patch-uri care nu vor avea probleme similare dupa instalare. Nu chiar fiecare calculator cu procesor Intel din aceasta serie este afectat de catre reporniri aleatorii, insa cei de la Intel nu mai risca si le recomanda oamenilor sa evite in totalitate actualziarile pentru a fi feriti de probleme.

“We recommend that OEMs, cloud service providers, system manufacturers, software vendors, and end users stop deployment of current versions on specific platforms, as they may introduce higher than expected reboots and other unpredictable system behavior.”

Intel evita sa spuna si cand anume va lansa noile patch-uri pentru sistemele de operare Windows si Linux, insa probabil nu va trece foarte mult timp pana cand ele vor putea fi instalate in calculatoare. Acest intregl scandal al companiei Intel se rasfrange si asupra partenerilor, cei de la Apple avand deja doua procese in care sunt acuzati de existenta vulnerabilitatilor in procesoarele Intel si ARM, dar probabil ca altele vor mai aparea curand.