Prima Pagina Intel Intel: NU Instalati Patch-urile pentru Spectre

Intel: NU Instalati Patch-urile pentru Spectre

Intel le recomanda utilizatorilor de calculatoare cu procesoarele sale sa nu instaleze patch-urile pentru Spectre si iata de ce le spune acest lucru.

intel instalati patch spectre

Intel a ajuns intr-un punct de disperare in ceea ce priveste vulnerabilitatea Spectre, aceasta dand batai de cap foartemari atat pentru firmele partenere ale americanilor, cat si pentru utilizatorii obisnuiti. Dupa ce saptamana trecuta Intel a anuntat ca patch-ul pentru vulnerabilitatea Spectre are probleme si instalarea genereaza reporniri aleatorii si constante ale calculatoarelor, acum compania anunta ca a descoperit cauza problemelor.

Intel a anuntat ca stie ce trebuie sa repare pentru ca aceasta problema sa dispara, dar le cere din nou partenerilor si clientilor obisnuiti sa nu mai instaleze patch-urile pentru Spectre furnizate in Windows, sau Linux. Avertismentul vine in urma unui val de plangeri cu privire la problemele pe care le genereaza aceste patch-uri, ele afectand toate modelele de procesoare de la Ivy Bridge incoace, deci nimeni nu “scapa” de efectele lor.

Intel le recomanda utilizatorilor sa NU instaleze patch-urile Meltdown si Spectre

Intel recomanda evitarea in totalitate a acestor patch-uri, pe care parteneri sai nici macar nu le-au retras, si le recomanda celor afectati sa astepte o serie noua de patch-uri care nu vor avea probleme similare dupa instalare. Nu chiar fiecare calculator cu procesor Intel din aceasta serie este afectat de catre reporniri aleatorii, insa cei de la Intel nu mai risca si le recomanda oamenilor sa evite in totalitate actualziarile pentru a fi feriti de probleme.

“We recommend that OEMs, cloud service providers, system manufacturers, software vendors, and end users stop deployment of current versions on specific platforms, as they may introduce higher than expected reboots and other unpredictable system behavior.”

Intel evita sa spuna si cand anume va lansa noile patch-uri pentru sistemele de operare Windows si Linux, insa probabil nu va trece foarte mult timp pana cand ele vor putea fi instalate in calculatoare. Acest intregl scandal al companiei Intel se rasfrange si asupra partenerilor, cei de la Apple avand deja doua procese in care sunt acuzati de existenta vulnerabilitatilor in procesoarele Intel si ARM, dar probabil ca altele vor mai aparea curand.

 • K L B

  Si cum naiba se presupune sa opreasca amaratii instalarea patchurilor pe rahatu’ ala de uinblouz, din moment ce instalarea actualizarilor este automata si nu poate fi oprita?!

 • Bogdanel

  Cum sa le spui utilizatorilor să nu îl instaleze când el o face forțat …

 • egrimisu

  Nu o face

 • egrimisu

  La emwin 10 exista defer

 • Ismail30

  Din powershell poate fi oprit update-ul ,dar la majoritatea este prea târziu ,a apucat sași facă update
  Ce recomandare tâmpită dau ei!!!!!

 • ionion

  Am 3 laptop-uri cu Windows 10 plus un desktop, pe care patch-urile sunt instalate . Nu am observat nici o problema si nici reducere de performanta sesizabila . Doua laptopuri sunt cu Skylake , unul cu Arrandale , desktop-ul cu Core 2 -deci generatii diferite. Un alt laptop cu Windows XP si unul cu MacOS High Sierra nu au patch-urile.
  In Windows e cam greu pt un neavizat sa nu instaleze patch-urile astea , si mai rau este ca nu le poti dezinstala . Plus ca KB-ul contine o multime de alte fix-uri , nu doar patch-ul pt Meltdown.

 • Lucian

  Se poate pune pauza la update-uri timp de o luna.

 • Merlin

  Nu poti sa le dezinstalezi fara sa blochezi alte update-uri necesare. Se pot dezactiva din registri. Cauta pe net dupa “inSpectre”!

 • Merlin

  Ba poate sa fie oprita, din Group Policy editor, insa doar pe versiuni profesionale Windows 10, adica Pro, Enterprise si Education Edition! Problema este ca din editor blochezi orice update. Poti totusi dezactiva aceste patch dupa instalare 😉

 • Lucian

  Eu am pățit-o deja. După update-ul spectre laptopul a intrat în boot loop (inaccessible boot device).
  Am încercat jumătate de zi diverse combinații de comand lines, dar n-am rezolvat nimic.
  Pana la urma am făcut clean install.
  Sunt zeci de alți oameni pe reddit care au pățit aceiași chestie, și toți au “rezolvat” cu clean install.

  Sa le fie rușine, și la unii, si la alții. Problema a apărut de la începutul lui ianuarie, și ei n-au fost capabili pana acum sa o repare.

 • Valentin

  Problemele de securitate au fost descoperite si raportate in Iulie anul trecut.

 • Lucian

  As putea spune ca e bataie de joc atunci.
  Eu am pierdut setari, contacte, si fisiere pe care le-am strans timp de doi ani.

 • ionion

  De ce le-ai pierdut ? Instalerea noua de Windows nu sterge datele vechi , poate setarile doar . Fisierele ti le pune in Windows Old . Doar sa nu dai instalare cu format partitie. Si sunt si o multime de posibilitati de reparare.