Prima Pagina Apple Apple – Proces Nou din cauza Problemelor Procesoarelor Intel

Apple – Proces Nou din cauza Problemelor Procesoarelor Intel

Apple are un nou proces deschis din cauza problemelor procesoarelor Intel si ARM, compania americana avand multe de aparat in instanta in perioada urmatoare.

apple proces procesoare intel

Apple a fost tinta catorva procese in ultima luna, fie ca vorbim despre cele privind limitarea performantelor iPhone, fie ca vorbim despre problema procesoarelor Intel. Compania americana nu pare sa aiba prea mult succes in a scapa de plangerile clientilor, iar acum are un nou proces colectiv care are la baza probleme generate de catre Intel.

In cererea de chemare in judecata, petentii sustin ca Apple este vinovata de crearea unor procesoare care le permit hackerilor sa fure informatiile stocate in produsele folosite de clienti. Aici vorbim atat despre procesoare Intel, cat si despre cele ARM, ambele fiind afectate de catre vulnerabilitatile Meltdown si Spectre, dar problema nu sta la cei de la Apple.

Atat procesoarele Intel din Mac-uri, cat si cele ARM din iDevice-uri, au arhitectura dezvoltata de catre companii separate, Apple doar implementandu-le in propriile produse. Chiar si in cazul ARM, unde Apple modifica procesoarele, arhitectura de baza, care contine si vulnerabilitatile, a fost dezvoltata de catre compania ARM, deci ea ar trebui trasa la raspundere.

Procesul nu are specificat si cuantumul daunelor pe care petentii le cer, suma urmand a fi stabilita in urma finalizarii procesului, deci ramane ca un juriu sa o stabileasca in final. Compania Apple are sanse mici sa piarda acest proces din moment ce vorbim despre probleme care nu tin de ea, ci de alti producatori, asa ca va fi interesant de vazut ce se va intampla in final.

“The Plaintiffs stated in their filing that “all Apple Processors are defective because they were designed by Defendant Apple in a way that allows hackers and malicious programs potential access to highly secure information stored on iDevices. The Apple Processors expose users to at least two types of security risks (the “Security Vulnerabilities”), based on two hacking techniques, which have been dubbed ‘Meltdown’ and ‘Spectre’ by the technology community. The first hacking technique is known as ‘Meltdown’ because it ‘melts security boundaries which are normally enforced by the hardware,’ and the other hacking technique is known as ‘Spectre’ because its root cause is speculative execution, and “because it is not easy to fix, it will haunt us for quite some time.””

 • ionion

  Cand e vorba de cat de potente sunt procesoarele , sunt facute de Apple , cand e vorba de vulnerabilitati , sunt de vina altii .
  De ce Apple , care e mama mamelor securitatii nu a patch-uit vulnerabilitatile astea ? Pt ca nu au avut nici ei habar ?

 • Askforme

  Bravo Ionion !

 • Gelu Ionita

  Stai tu linistit, gaurile alea au fost lasate intentionat ca sa profite “baietii destepti”

 • K L B

  Fi serios, Ioane, cum sa nu fi stiut hAppleA si ceilalti de bug-uri. Eu cred ca au fost chiar design-ate de producatori. Problemele au aparut in momentul in care au aflat “ceilalti” de ele, neavizatii. Doar atunci au devenit vulnerabilitati, pana atunci erau features. 😈

 • ionion

  Cel putin Intel a stiut de la inceput , dar nu a facut nimic din ratiuni de viteza a procesorului . Si probabil ca la vremea aia nici nu era necesar – vorbim de primele procesoare x86.
  Despre cei care au facut sistemele de operare , nu stiu ce sa zic , poate ca nu era de datoria lor sa patch-uiasca bug-ul procesorului .
  Dar cand te mai si apuci sa faci procesoare si sa te lauzi cu cat de tari sunt ,si in plus vrei sa dai impresia ca esti cel mai preocupat de Securitate, e alta poveste .
  Si nu, nu cred ca gaurile au fost lasate intentionat pt a se profita de ele .
  Am explicat de ce s-a intamplat asa si sunt articole pe net despre asta.

 • Maximus

  MarketingMaMaximus

 • Săracii sunt locuri din toate părțile în ultima vreme :))