Romanii Cumpara foarte Multe Accesorii pentru Telefoane, iata Cifrele

Romanii sunt fani ai accesoriilor pentru telefoane mobile, iar primele cifre privind vanzarile pentru 2017 anunta incasari sanatoase pentru producatori.

romani accesorii telefoane

Romanii cumpara tot mai multe accesorii pentru telefoane mobile, iar cifrele unei companii specializate pe vanzarea de accesorii pentru asemenea produse confirma asta fara dubiu. Vorbim despre informatii furnizate de catre Avenir Telecom cu privire la piata din Romania, compania afirmand ca in 2017 s-au vandut 10 milioane de accesorii pentru telefoane mobile.

Uitandu-le la faptul ca in 2017 s-au vandut 4.5 milioane de smartphone-uri in Romania, realizam faptul ca pentru fiecare smartphone vandut s-au cumparat si 2 accesorii. Desigur ca aici vorbim despre o comparatie fortata, deoarece numarul de smartphone-uri active in tara depaseste 10 milioane de unitati, iar cel al telefonelor mobile este cel mai probabil dublu.

In ceea ce priveste accesoriile preferate, cei de la Avenir Telecom spun ca in ultimii ani au crescut substantial vanzarile pentru incarcatoare auto, baterii externe si cabluri de incarcare. Aici vorbim despre o crestere bazata pe consumul tot mai mare al internetului, utilizarea telefonului pentru navigare, vizualizare de clipuri YouTube, etc, generand consum de energie, deci aceste accesorii sunt tot mai cautate.

“Consumatorii au început să se orienteze către telefoane cu o valoare mai mare, ajutaţi de ofertele şi subvenţiile oferite de operatori şi retaileri, precum achiziţiile în rate şi la abonament. Având telefoane mai scumpe şi care, acum, nu se mai diferenţiază foarte mult vizual, utilizatorii au devenit mai interesaţi de protejarea şi personalizarea acestora.”

Avenir Telecom sustine si ca accesoriile au inregistrat cresteri constante in vanzari in ultimii ani, in principal multumita si sustinerii venite de la producatorii de smartphone-uri. In ciuda cresterii in vanzari si a cifrelor anuntate, din pacate nu avem si detalii privind sumele inregistrate in Romania pentru vanzarile de accesorii dedicate telefoanelor mobile.