Romania: Cate Smartphone-uri s-au vandut in 2017

Romania a inregistrat vanzari de smartphone-uri mai mari in 2017 comparativ cu anul 2016, cresterea aducand si incasari mai bune pentru producatorii locali.

romania smartpbone vanzari 2017

2017 pare sa fi fost un an foarte bun pentru producatorii de smartphone-uri care si-au pus produsele in vanzare in Romania, valoarea totala a telefoanelor inteligente vandute in tara depasind 1 miliard de euro, pentru prima oara. Cei de la Samsung a anuntat astazi o serie de date interesante, compania afirmand ca in Romania s-au vandut 4.5 milioane de smartphone-uri in 2017, dar si ca telefoanele premium au generat 35% din totalul incasarilor.

In Romania, smartphone-urile premium, care costa minim 600 de euro, au reprezentat 10 -12% din totalul vanzarilor, deci intre 450.000 si 540.000 de unitati, dar ele au generat incasari de 350 de milioane de dolari pentru producatori. Cifra de 1 miliard de euro pentru incasari este cu 27% mai mare decat cea inregistrata in 2016, iar asta pentru ca smartphone-urile premium au inregistrat o cerere tot mai mare in tara.

Romania: Cate Smartphone-uri s-au vandut in 2017 si cine e lider de piata

Samsung este liderul pietei smartphone din Romania, dar asta nu e o surpriza pentru cineva, deoarece telefoanele sale inteligente, dar ieftine, sunt extrem de cautate de catre clienti, preturile mici motivandu-i sa le cumpere. Vanzarile totale de smartphone-uri au crescut cu 9% in Romania in 2017 fata de anul 2016, deci vorbim despre o schimbare modesta, dar chiar si asa, piata noastra continua sa creasca, desi mai toata lumea se plange ca nu are bani.

“„Piaţa de smartphone-uri a evoluat anul trecut în linie cu aşteptările, înregistrând o creştere de 9% din punct de vedere cantitativ şi de 27% din punct de vedere valoric. Este un fenomen normal faptul că a crescut mai mult în valoare, dat fiind că se preferă tot mai mult smartphone-urile din zona «mid» şi «high».”

Date privind un clasament al liderilor pe piata smartphone din Romania nu exista acum, dar Samsung e pe primul loc, iar Apple nu e pe locul al doilea, compania americana fiind intrecuta de cel putin un producator Android. Apple vinde telefoane scumpe, pe care majoritatea romanilor nu si le permit, dar nici asta nu e o noutate, piata romaneasca a telefoanelor mobile fiind dominata de Android cu o cota de, cel mai probabil 90%.

Totusi, depasirea pragului de 1 miliard de euro pentru vanzarile smartphone in Romania reprezinta un punct important pentru tara noastra, care ar putea aduce mai devreme la noi anumite modele, dar si mai multe magazine ale unor producatori.

12 COMENTARII

  1. Mai nou cu 100 de lei plus ceva marunti schimbi bateria la Iphone care mai apoi intentionat de catre producator incet incet incepe sa-si dea duhul.

  2. srb srb, copil frustrat ce esti, tu nu intelegi faptul ca ceilalti (toti in afara de apple) exista ne este benefic noua, tuturor. tu nu intelegi ca,,,concurenta este benefica, noua clientilor. fereasca-te sfantu’ de un monopol al unui productor de telefoane, care-ti va vinde un telefon la pretul a 2 rinichi, nu anul cum e acum.
    nu mai ridica in slavi iphonul, si nu ii mai blama pe androisti.
    eu unul ma bucur ca samsung, huawei, htc, etc exista.
    acum pana si ultimul androind chinezesc bate la fund iphonul in ce priveste design, calitatea finisajelor, de hardware nu mai vorbim.
    cred ca trebuie sa inveti sa te mai abtii.