Apple RENUNTA la MacBook Air, Iata cu ce il va Inlocui

Apple renunta la MacBook Air incepand cu anul 2018, compania americana pregatind un alt model de laptop pe care il va include in oferta sa publica.

apple renunta macbook air

Apple vrea sa renunte complet la vanzare MacBook Air, compania americana urmand a scoate produsul complet din oferta sa in cursul anului 2018 pentru a il inlocui cu un model nou. Nu vorbim despre un nou model al MacBook Air, aceasta serie de laptop-uri ale companiei Apple urmand a disparea complet din oferta celor din Cupertino in urmatoarele luni.

MacBook Air nu a mai fost actualizat(separat de procesor si RAM) de cativa ani, iar la jumatatea anului 2018 cei de la Apple intentioneaza sa lanseze un nou model al MacBook care va avea un ecran de 13 inch. Apple vinde acum un singur model al MacBook care are un ecran cu diagonala de 12 inch, insa la jumatatea anului 2018 intentioneaza sa lanseze un altul cu ecran de 13 inch, dar cel mai probabil acelasi design.

Apple RENUNTA la MacBook Air, Iata cu ce il va Inlocui

MacBook Air inca a generat vanzari surprinzator de bune pentru compania Apple, iar asta in principal multumita pretului de doar 999 de euro la care il vinde compania Apple. Desi Apple a lansat un MacBook Pro 13 inch cu Touch Bar anul trecut, diferenta de 300 de dolari intre modele convinge multa lume sa aleaga MacBook Air, in ciuda lipsurilor.

“Touch panel maker General Interface Solution (GIS) is expected to land more LCM (LCD module) orders from Apple, which reportedly plans to release an entry-level 13-inch MacBook in the second half of 2018, according to industry sources. With new orders for MacBooks and other models, GIS is expected to ramp up its LCM shipments to 600,000 units a month by the end of 2018 compared to 300,000 units currently, said the sources.”

Un MacBook 13 inch care sa inlocuiasca MacBook Air ar fi o schimbare chiar buna pentru compania Apple, daca noul laptop va avea un pret bun si functii care sa merite banii. Avand in vedere ca vobim despre compania Apple aici, ne putem astepta ca lucrurile sa nu fie chiar atat de bune pentru utilizatori, asa ca sigur vor exista unele compromisuri pentru clienti.

13 COMENTARII

  1. Dupa cum am zis ieri…Apple trebuie sa renunte la Air..
    Dar e ciudat sa ai 12″ Macbook si 13″…prea mica diferenta, apple niciodata nu a avut diferenta doar de 1″ intre modelele mac…probabil va fi de 13.3″ sau 13.6″
    Iar daca mentin tot cpu de 5W atunci va fi varianta cu 13-14 ore de battery life si cu 2 porturi usb-c

  2. Depinde de ce configuratie va avea acel macbook de 13. Daca vine tot cu configuratia jalnica pe care o au astea de 12″ si limitat la un singur port, cine naiba il cumpara?

  3. Ar face bine sa ofere procesor calumea nu prostiile din macbook 12″ de acum. Macar un I3, si da, cel putin doua porturi usb-c.

  4. i3 nu a avut niciun mac ever…deci greu de crezut..
    hmm ca sa ofere alte procesoare decat cele de 5W trebuie sa puna sistem de ventilatie..deci mai putina baterie…iar aceste macbook sunt gandite pt light-medium usage
    Daca vrei i5-i7 pt asta apple ofera macbook pro
    Deci cred ca 2x usb-c tot cu cpu de 5W ce deja depasesc pe cele de 15W haswell.. sa vedem. Cred ca ar fi mai logic sa pastreze tot cpu de 5w, dar sa ofere baterie de 12-13 ore

  5. Era si cazul, initial am fost tentat sa iau un macbook air, insa rezolutia lui lasa de dorit, sunt curios care va fi diferenta intre macbook 13 si macbook pro 13 base model

  6. Nu a zis nimeni ca nu poti face asta cu el.. Doamnee.. Si cu Logan-ul poti ajunge din punctul A in punctul B, dar asta nu inseamna ca nu ti-ar mai place sa ai un Mercedes..

  7. pai o sa avem asa, procesor CL 5W, 8gb ram sau 16 gb ram, 256 ssd 512 sau 1T ( toate mai rapide), iGPU..probabil 2 usb-c dar care nu vor fi TB3 in caz ca baga coffe lake, in caz ca asteapta pt cannon lake atunci vom avea 1 TB3 si baterie de 50-watt