Waze a Directionat un Sofer spre Fundul unui Lac

Waze este in centrul unui scandal in SUA dupa ce un sofer a fost directionat de catre aplicatie spre fundul unui lac si si-a distrus complet masina.

waze sofer masina lac

Waze este una dintre cele mai folosite aplicatii pentru navigare ghidata multumita informatiilor in timp real privind traficul de pe drumuri si trebuie sa recunosc faptul ca o folosesc destul de des. Acelasi lucru nu stiu daca il va mai putea spune un barbat din SUA care a fost directionat de catre aplicatia Waze spre fundul unui lac, unde a ramas masina sa.

In mod complet inexplicabil, conform celor de la Waze, masina a ajuns pe fundul lacului Champlain din Connecticut, SUA, soferul fiind directionat spre o zona pentru lansarea barcilor in apa din apropierea unei statii a Pzei de Coasta. Din cauza intunericului si a cetei, barbatul nu a realizat ca intra de fapt intr-un lac abia in momentul in era deja la 30 de metri distanta de mal si masina incepuse sa pluteasca.

Problema aplicatiei Waze a fost testata o a doua oara de catre proprietara masinii care ajunsese in lac, ea fiind initial condusa de un prieten, iar a doua oara ruta ducea exact spre aceeasi locatie. Soferul nu consumase alcool, iar cei de la Waze inca nu au o explicatie pentru ruta spre lac pe care aplicatia lor o face si care a distrus deja o masina, pe care cel mai probabil vor trebui sa o plateasca.

“The app directed the drivers to turn onto the boat launch near the Coast Guard station. It was dark and foggy, Guertin said, and by the time they realized what was happening, the car had slid 100 feet onto the lake. The three people in the car managed to climb out.”

Waze este o aplicatie pe care foarte multa se bazeaza pentru navigare ghidata, insa iata ca in unele conditii exista posibilitatea foarte mare ca indicatiile sale sa fie complet gresite, mai ales pe rute circulate mai putin. Acestea fiind spuse, iata ca atunci cand folositi Waze, in special in conditii atmosferice rele, ar fi bine sa fiti pregatiti si pentru surprize foarte neplacute.

11 COMENTARII

  1. Si pe mine m-a aruncat cu localizarea in lacul morii cand treceam cu masina pe langa crangasi, acum vreo 2 luni. ???have print screen.

  2. Se pare că fenomenul Pokemon Go nu e singura aplicație care scoate la iveală prostia omenească.Altfel spus,e haios cumnde și-a dat seama abia când a început să aibă rău de mișcare din cauza apei.Ok,înțeleg că poate aplicația a avut o eroare,dar șoferul ce scuza are?Nu de alta,dar aseară o tipa din Constanța a intrat cu mașina în apă fără să știe că acolo e plaja,deși înaintase cam 30metri pe nisip,perpendicular cu drumul.

  3. Eu mereu le-am spus utilizatorilor de GPS in mașina ca aceste dispozitive sunt făcute pentru a ne ajuta, nu a face toată treaba in locul nostru. Și eu călătoresc mult, vizitez locuri noi și automat folosesc și GPS. Dar înainte sa plec de acasă trag o privire pe harta ca sa văd denumirile principalelor drumuri care ma vor duce la destinație, iar când sunt in mașina urmăresc bineînțeles semnele și indicatoarele de circulație. Prima data ma bazez pe mine, GPS-ul doar ca ajutor, nu merg ca nebunul pe unde ma duce el.

  4. Pe mine acum 2 zile nu mi-o aratat un radar fix pe austria limita 100km/h eu am avut 130km/h no asta e ;)))) De acu in colo folosesc Garmin