iOS 11.3: Functia Ceruta de UE pentru a Salva Vieti

iOS 11.3 are implementata de catre Apple o functie foarte importanta care a fost ceruta si de catre autoritatile UE pentru a salva vietile utilizatorilor.

ios 11.3 advanced mobile location

iOS 11.3 are implementata de catre compania Apple o noua functie care a fost ceruta de catre autoritatile din Uniunea Europeana in luna august a anului trecut, ea avand menirea dea a salva mii de oameni in urmatorii ani. Vorbim despre o functie numita Advanced Mobile Location, ea fiind integrata pentru a ajuta serviciile de urgenta sa ne localzieze mult mai usor in momentul in care sunam pentru cere ajutorul pentru orice fel de urgenta.

Autoritatile europene au cerut inca din august 2017 implementarea acestei functii in iPhone deoarece ea ajuta operatorii serviciilor de urgenta sa identifice mai usor locatia din care este facut un apel telefonic. Conforma autoritatilor UE, functia Advanced Mobile Location poate acuratetea localizarii apelurilor telefonice cu pana la 4000 de ori, iar asta va poate salva pana la 7500 de vieti si 95 de miliarde de euro in urmatorii ani, multumita iOS 11.3.

iOS 11.3 – are o functie ceruta de UE pentru a salva vieti

iOS 11.3 cu Advanced Mobile Location ii permite iPhone-ului sa detecteze automat cand plasam un apel telefonic la un serviciu de urgenta, sa activeze GPS-ul telefonului si sa trimita un mesaj cu locatia noastra catre serviciu. Totul este facut automat, in fundal, de catre iPhone incepand cu iOS 11.3, astfel ca in timp ce raportam problema ls serviciul de urgenta, operatorul care ne raspunde la telefon stie automat si de unde vine apelul telefonic.

“This is huge news for people’s safety. It literally means saving more lives. From spring onwards, both Android and iOS devices will be able to provide accurate location to rescuers. It is now up to the countries to deploy AML everywhere in the world.”

N-as putea sa va spun daca functia Advanced Mobile Location este implementata si pentru serviciile de urgenta din Romania, dar reprezentantii UE spun ca investitiile pentru a integra un asemenea sistem sunt minime. Beneficiile AML pentru toti cei care au integrat acest sistem sunt cat se poate de clare, multe vieti pot fi salvate cu ajutorul functiei, iar in unele cazuri pot fi trase la raspundere persoane care plaseaza apeluri false la serviciile de urgenta.

Inainte sa inchei trebuie sa mentionez faptul ca functia a fost implementata in Android de cel putin un an.

11 COMENTARII