Google a Finalizat Cumpararea Diviziei Smartphone a HTC

google smartphone htc

Google a finalizat recent achizitia diviziei care producea smartphone-uri pentru compania HTC, americanii platind nu mai putin de 1.1 miliarde de dolari catre taiwanezi. Cei de la Google sustin ca acum li se va alatura o echipa incredibil de talentata care ii va ajuta sa dezvolte noi produse inovatoare in urmatorii ani, Google intentionand sa concureze cu Apple si Samsug pe piata smartphone.

Google a cumparat o divizie cu nu mai putin de 2000 de ingineri specializati in dezvoltarea de smartphone-uri, toti urmand a lucra in continuare din Taiwan pentru americani. Echipa cumparata de la compania HTC devine cea mai mare care dezvolta hardware pentru cei de la Google, iar asta va contribui cu siguranta la dezvoltarea unor produse importante in viitor.

Google nu este la prima “aventura” de acest gen, compania americana cumparand Motorola cu cativa ani in urma inainte de a o vinde catre cei de la Lenovo. Atunci eforturile Google de a dezvolta smartphone-uri s-au terminat cu un foarte mare esec si foarte multi bani pierduti, insa acum compania americana are cu totul alte planuri pentru viitorul sau.

” I’m delighted that we’ve officially closed our deal with HTC, and are welcoming an incredibly talented team to work on even better and more innovative products in the years to come. These new colleagues bring decades of experience achieving a series of “firsts” particularly in the smartphone industry—including bringing to market the first 3G smartphone in 2005, the first touch-centric phone in 2007, and the first all-metal unibody phone in 2013.”

Cu peste 2000 de ingineri care dezvolta smartphone-uri, Google isi arata intentia de a deveni extrem de serioasa in dezvoltarea acestui tip de telefoane mobile inteligente. In comparatie cu Samsung, Apple, si alti producatori, cei de la Google insa sunt cu mult in urma, vanzarile produselor companiei fiind in continuare cu mult mai mici decat cele ale competitorilor.