iPhone X a Crescut Cota de Piata a iOS in T4 2017

iPhone X a fost principalul motor de crestere pentru cota de piata a iOS in T4 2017, smartphone-ul fiind in topul celor mai bine vandute device-uri.

iphone x cota piata ios t4 2017

iPhone X este considerat a fi principalul motor de crestere pentru cota de piata a iOS in T4 2017, cei de la Gartner publicand astazi cifrele privind vanzarile de smartphone-uri in aceasta perioada. Conform analistilor, iPhone X a fost in top 3 cele mai bine vandute “device-uri” in aceasta perioada, fiind cel mai bine vandut “device” in China in ultimele 3 luni.

Cota de piata a iOS a crescut cu 2.5% in Germania, a scazut cu 2.4% in Marea Britanie, cu 0.4% in Franta si 0.7% in Italia, crescand cu 0.5% in Spania in T4 2017. In SUA cota de piata a scazut cu 0.5%, in timp ce in China a crescut cu 10.1%, Australia inregistrand o crestere de 1.2%, in timp ce Japonia una de doar 0.5%, in total iOS fiind pe crestere.

Extrem de impresionanta este cresterea iOS in China, unde cele 10.1 procente au fost furate direct de la Android, aceasta tara inregistrand si cea mai mare pierdere procentuala pentru sistemul de operare al Google. T4 2017 a fost un trimestru fiscal, aparent, foarte bun pentru iOS, iar asta inseamna ca vanzarile de iPhone-uri au fost mai mari decat in T4 2016, iPhone X fiind creditat pentru aceasta evolutie.

“The flagship iPhone X made it into the top three best-selling devices in the month of December across Europe, Urban China, Japan, Australia and the United States. he full results for the last quarter of the year show that Apple’s decision to release three new handsets over a staggered period, including the ultra high-end iPhone X, has been a sound one.”

Kantar nu spune si cate milioane de unitati ale iPhone X s-ar fi vandut in aceasta perioada, cei de la Canalys afirmand ca vanzarile s-ar fi ridicat la 29 de milioane de unitati. Kantar nu spune nici ce pozitii a avut iPhone X in topul vanzarilor de smartphone-uri separat de China, deci nu putem crede ca a fost peste tot cel mai bine vandut smartphone, asa cum sugera Canalys.

iPhone cota piata Apple T4 2017