Apple: Cate iPhone si iPad sunt Active acum

Apple a anuntat un numar impresionant de iPhone si iPad active la nivel global in momentul de fata, compania ramanand totusi in urma Android si in 2018.

apple iphone ipad active 2018

Apple a anuntat ieri rezultatele financiare pentru T4 2017, insa impreuna cu acest anunt a dezvaluit deasemenea si cate iPhone, iPad si iPod Touch-uri mai sunt active in momentul de fata. Conform celor de la Apple in ianuarie 2018 sunt active 1.3 milioane de iDevice-uri la nivel global, cifra fiind cu 30% mai mare decat cea inregistrata acum 2 ani de catre Apple.

1.3 miliarde de iDevice-uri active la nivel global este o realizare importanta pentru compania Apple, deoarece exista 1.3 miliarde de clienti care ii folosesc produsele si o parte din servicii. Cifra nu a crescut foarte mult in decursul celor doi ani de zile, iar asta pentru ca unele dintre cele active intre timp au ramas nefolosite de catre clientii Apple.

Facand o comparatie cu Android, care in mai 2017 avea putin peste 2 miliarde de device-uri active, Apple ramane la o distanta foarte mare, dar acest lucru este perfect normal. Apple vinde singura iDevice-urile si are 1.3 miliarde de untiati active, in timp ce pentru platforma Android exista mii de vanzatori si probabil numar dublu de unitati active global.

“We’ve achieved a significant milestone with our active installed base of devices reaching 1.3 billion in January. That’s an increase of 30% in just two years, which is a testament to the popularity of our products and the loyalty and satisfaction of our customers.”

Apple are parte de o realizare impresionanta, insa cu siguranta numarul sau de terminale active este mai mic decat cel al companiei Samsung, care vinde si mai multe unitati anual. Samsung e singurul producator de smartphone-uri si tablete care intrece Apple in vanzarile anuale si are mai multe device-uri active, restul fiind toti in urma americanilor.