Apple Anunta ca va Scapa de Rezerva Monetara uriasa

Apple anunta ca va scapa de rezerva sa monetara uriasa adunata de-a lungul unui deceniu de vanzari uriase pentru telefoanele iPhone la nivel global.

apple scapa rezerva monetara

Apple a anuntat noaptea trecuta ca intentioneaza sa scape de rezerva sa monetara colosala, care acum se ridica la 285 de miliarde de dolari, in urmatorii cativa ani. Excluzand obligatiile financiare pe care Apple le are, suma ramasa este de 163 de miliarde de dolari, foarte mare pentru orice fel de companie, insa cei din Cupertino vor sa ajunga la zero.

O parte dintre bani vor fi alocati investitiei de 350 de miliarde de dolari din SUA in urmatorii 5 ani, Apple urmand a plati impozite in valoare de 38 de miliarde de dolari pentru ele, deci mai nimic. Restul urmeaza sa fie impartit intre plata de dividende cuantum mai mare catre investitori, plus rascumpararea unui numar mai mare de actiuni.

163 de miliarde de dolari este o suma foarte mare, iar cei de la Apple au anuntat ca vor incerca sa scape de bani in mod gradual, mai ales ca ei produc in continuare zeci de miliarde de dolari in profit anual. Continuand in acest ritm, rezerva monetara a Apple va depasi 300 de miliarde de dolari in 2018, daca luam in calcul si obligatiile financiare ale companiei.

“In an earnings conference call on Thursday, Maestri said Apple is looking to shrink its cash balance, which currently stands at $285 billion or $163 billion excluding debt, down to nothing. The strategy is in stark contrast with Apple’s traditional financial model that saw the firm hoard cash overseas in anticipation of lower U.S. tax rates. “

Apple este compania cu cea mai mare rezerva monetara, din cate stiu eu, dintre toate companiile listate public pe bursa, banii fiind adunati in decursul multor ani de vanzari bune ale iPhone. Apple genereaza profitul cel mai mare dintre toti producatorii de smartphone-uri, iar asa a adunat o suma atat de mare in comparatie cu altii, dar iata ca este de parere ca are prea multi bani.