Windows 10 este Cel mai Folosit Sistem de Operare pentru PC

Windows 10 a devenit cel mai folosit sistem de operare pentru calculatoare, compania Microsoft reusind sa convinga foarte multa lume sa-l foloseasca.

windows 10 folosit sistem operare pc

Windows 10 este cel mai folosit sistem de operare pentru calculatoare in momentul de fata, insa informatia nu este oficiala de la Microsoft, ci vine de la Statcounter. Vorbim despre o companie care monitorizeaza traficul de internet la nivel global si in baza unei analize facute in mod constant, ea sustine ca Windows 10 a intrecut Windows 7 in gradul deutilizare.

Windows 10 a ajuns Windows 7 din urma, in ceea ce priveste gradul de utilizare, in luna decembrie a anului trecut, iar incepand cu luna ianuarie pare sa aiba un usor avans. Windows 10 ar avea o cota utilizare de 42.78%, in timp ce Windows 7 inregistreaza un procent de 41.86%, diferenta dintre cele doua sisteme fiind mai mica de un procent.

Windows 10 a crescut gradual in ceea ce priveste cota de piata, in timp ce Windows 7 a pierdut procent cu procent suprematia pe care o inregistra la inceputul anului 2017. In decursul anului cei de la Microsoft au permis upgrade-ul gratuit la Windows 10, iar acest lucru s-a reflectat in cresterea cotei de piata a sistemului de operare, insa chiar si fara ea, cresterea continua.

Windows 10 va avea, cel mai probabil, si din partea celor de la Microsoft facut un anunt similar in perioada urmatoare, dupa ce diferenta dintre sistemele de operare va fi mai clara. Windows 10 devine cel mai folosit sistem de operare pentru calculatoare in timp ce macOS ramane la o distanta foarte mare in urma celui al Microsoft, asa cum a fost intotdeauna.

Windows 10 sistem operare pc

12 COMENTARII

 1. Ce mare descoperire! Este aceeași situație ca și la Android: din moment ce ambele sisteme de operare rulează și pe dispozitive începând de la 50€-200€ este și normal.

 2. Nu prea – pt ca Windows are vreo 90% cota globala .
  @ Aurelian – aici se vorbeste de cotele din systemul de operare Windows – Win 10 fata de celelalte versiuni de Windows.
  Nu a spus nimeni inca de Windows vs Mac , ca ar fi rusinos sa si mentionezi procentul MacOS.

 3. Mai citește o data, ca se pare ca nu ai înțeles bine ce scrie in titlu și in articol. “Windows 10 este cel mai folosit sistem de operare pentru calculatoar”. Tu ce înțelegi de aici? Eu înțeleg ca se referă la toate sistemele de operare pentru PC, deci aici intra toate sistemele de operare.

 4. Nu e doar vorba de prețul calculatoarelor. Linux mergeți pe configurații mult mai slabe. Alte versiuni inferioare de Windows mergem pe configurații și mai slabe. Windows 10 are nevoie de hardware mai puternic, deci mai scump. Așadar, Microsoft a reușit să crească cota de piață a sistemului care cere hardware scump.

  Pe de alta parte, succesul Windows vine ca urmare a versatilității, a securității, a suitei de aplicații ce rulează pe el, a suitei Office.

  Cum poți compara (spre exemplu) Windows 10 cu vreo versiune de Mac OS?
  Cum poți compara Office cu ceea ce are Marc OS ?

 5. In casa avem un Asus de 290€ cu Windows 10, deci ieftin. Explică-mi te rog ce poți face cu Microsoft Office și nu poți face cu iWork?

 6. Care este acea suita de aplicații care rulează pe Windows 10? Xbox, Candy Crash, News, Weather și alte cateva joculețe preinstalate? Din câte știu eu Office este cu bani. Dacă vrei soft de editare foto și video, trebuie sa plătești. Securitate?! Eu nu am avut și nici nu am auzit pe cineva cunoscut sa aibă probleme cu SEcuritatea la MacOS. Și ca sa încheiem, succesul Windows cine in urma prețului ieftin al dispozitivelor pe care rulează, ceea ce este foarte normal. Cineva care are nevoie de puțin browsing și Office nu va da 2500€ pe un Mac, cu un laptop Windows de 200€ îți faci treaba.

 7. Tu vorbești din punctul de vedere al utilizatorului casnic, dar Windows și Office sunt omniprezente pe segmentul business. Imaginează-ți că toate administrațiile publice la nivel global utilizează Windows + Office; majoritatea covârșitoare a companiilor folosesc Windows și Office. Abia la astea poți adăuga utilizatorii casnici, dar nici acolo nu știu să existe PC-uri de 50 euro.
  De departe Windows eclipsează Mac OS ca bază de utilizatori.

  Cât privește suita de aplicații, evident că nu m-am referit la alea preinstalate, ci la cele instalabile, la alea care pot rula pe Windows.
  Pe segmentul casnic, Windows este rege cu facilitățile de multimedia și gaming, ceva ce Mac OS nu va avea niciodată.
  Pe segmentul business, există serviciile de mail, cloud, office, etc.

  Apple a făcut o versiune office proprietară care aduce puțin bling-bling vizual, dar atât.
  În Numbers nu ai posibilitatea de a programa în VBA, nu ai macro-uri, nu ai funcțiile pe care le ai în Excel.
  Eu sunt profesionist în domeniul financiar și am experiență de vreo 15 ani în Excel. Am încercat cu Numbers dar am rămas total dezamăgit.

 8. Un exemplu simplu: cu Numbers nu poți crea butoane de comenzi, formulare VBA, nu ai funcțiile pe care le are Excel, nu poți crea condiționale, e cam varză.
  Depinde și ce faci cu Excel/Numbers. Dacă doar colorezi celulele, ok… E suficient. Dacă vrei un instrument de calcul tabelar profesional, ia Excel.

  În ceea ce privește Asus-ul vostru, probabil l-ați luat la preț OEM. Chiar și așa, nu este de 50-200 dolari/euro cum ai scris anterior.
  În condițiile în care Windows merge şi pe hardware slab, este și mai de apreciat.

 9. Pana acum, eu nu am avut probleme cu Numbers și am lucrat cu diferite tipuri de calcule. Pe Amazon sunt laptop-uri și la 200€ care rulează Windows 10. Faptul ca rulează și pe dispozitive mai ieftine este de apreciat, normal, așa orice persoana poate avea acces la un soft de ultima generație dar cu in buget mai redus. Acum eu îți voi da un exemplu de ce poți face cu un Mac dar nu poți face cu Windows: aplicații pentru iOS.