Windows 10 este Cel mai Folosit Sistem de Operare pentru PC

Windows 10 a devenit cel mai folosit sistem de operare pentru calculatoare, compania Microsoft reusind sa convinga foarte multa lume sa-l foloseasca.

windows 10 folosit sistem operare pc

Windows 10 este cel mai folosit sistem de operare pentru calculatoare in momentul de fata, insa informatia nu este oficiala de la Microsoft, ci vine de la Statcounter. Vorbim despre o companie care monitorizeaza traficul de internet la nivel global si in baza unei analize facute in mod constant, ea sustine ca Windows 10 a intrecut Windows 7 in gradul deutilizare.

Windows 10 a ajuns Windows 7 din urma, in ceea ce priveste gradul de utilizare, in luna decembrie a anului trecut, iar incepand cu luna ianuarie pare sa aiba un usor avans. Windows 10 ar avea o cota utilizare de 42.78%, in timp ce Windows 7 inregistreaza un procent de 41.86%, diferenta dintre cele doua sisteme fiind mai mica de un procent.

Windows 10 a crescut gradual in ceea ce priveste cota de piata, in timp ce Windows 7 a pierdut procent cu procent suprematia pe care o inregistra la inceputul anului 2017. In decursul anului cei de la Microsoft au permis upgrade-ul gratuit la Windows 10, iar acest lucru s-a reflectat in cresterea cotei de piata a sistemului de operare, insa chiar si fara ea, cresterea continua.

Windows 10 va avea, cel mai probabil, si din partea celor de la Microsoft facut un anunt similar in perioada urmatoare, dupa ce diferenta dintre sistemele de operare va fi mai clara. Windows 10 devine cel mai folosit sistem de operare pentru calculatoare in timp ce macOS ramane la o distanta foarte mare in urma celui al Microsoft, asa cum a fost intotdeauna.

Windows 10 sistem operare pc