Prima Pagina Android Android – Problema Majora pe care Inca o are in Raport cu...

Android – Problema Majora pe care Inca o are in Raport cu iOS

android problema ios

Android 7 Nougat este cea mai folosita versiune a sistemului de operare Android, ea fiind instalata pe 28.5% dintre toate terminalele care sunt active in momentul de fata in lumea intreaga. Vorbim despre peste 2 miliarde de terminale Android active global, iar 28.5% dintre ele ruleaza Android 7 Nougat la …… 17 luni dupa ce prima versiune a fost lansata.

Android 7 Nougat a avut nevoie de 17 luni pentru a deveni cea mai folosita versiune a Android, intrecand cu greu Android 6 Marshmallow, lansata in anul 2015. Aceasta schimbare confirmata recent de catre compania Google prezinta starea trista in care se afla ecosistemul Android in momentul de fata si cat de greu se fac actualizarile.

Daca in cazul noilor versiuni ale iOS, rata de adoptie depaseste 50% din baza totala de utilizatori la cam o luna dupa lansare, in cazul Android e nevoie de un an si jumatate. Atat trebuie sa treaca pana cand o versiune noua a sistemului de operare devine cea mai folosita, iar asta ne arata ca update-urile se fac rar si greu, producatorii evitand sa ofere versiunile noi in timp util.

Acum daca ne uitam la Android 8 Oreo, lansat in toamna anului trecut de catre Google, rata de adoptie abia a atins 1.1%, deci cu foarte mult in urma Android 7 Nougat, sau Marshmallow. Google se chinuie de ani de zile sa rezolve problema actualizarilor pentru Android, insa an dupa an aflam cat de dificil este sa ofere noile versiuni ale sistemului de operare pentru utilizatori.

android 7 rata adoptie

 • Srb Srb

  ce mizerie…nougat wtf…saracii de pe android traiesc in trecut rau de tot

 • ionion

  Android nu are nevoie de update la ultima versiune in stil iOS . Android-ul are capacitatea de a updata toate componentele, serviciile , framework-urile si securitatea prin Google Play Services . la fel si Windows 10 .
  Doar Apple nu e capabil a oferi update-uri “on the fly” si trebuie sa “coaca” integral un rom chiar pt update-uri minore .

 • Viorel Predatorul

  Decât update cu probleme si buguri, mai bine o versiune stabila. Și asa android este super evoluat. Ce ii lipsește?

 • BurN®

  Pai rata de adopție la android e așa mică deoarece 95%din utilizatori nu stiu ce e ăla un telefon, habar nu au ce folosesc!tel low cost…Restul de câteva milioane reprezintă acea rata de adopție( toate dispozitivele premiul la un loc)

 • ionion

  zise un isheep , rezultat al spalarii intensive pe creier !

 • Visan Teodor

  Asta mi se pare cea mai penibila problema la producatorii android.Ei modifica in fel si chip androidul,dar sunt in urma rau de tot cand vine vorba de ultima varianta de android lansata.

 • Visan Teodor

  DOVEZI CARE SA SUSTINA CEEA CE SPUI,AI?

 • ionion

  zise din nou acelasi isheep , dupa alta spalare pe creier – sau creier prajit ca doar se numeste burn.

 • razvan

  Statistica este puternic distorsionată de prezenta terminalelor entry level care abia duc marshmallow. Daca statistica ar fi făcută doar pe highenduri rata de adopție Oreo ar fi peste 50% acum, încă foarte mică raportata la rata de adopție iOS (deși nu putem numi rata de adopție care tine doar de utilizator).

 • Si la iOS se face pentru toate device-urile, deci despre ce vorbim ? Daca s-ar face si la iOS doar pe high-end, atunci s-ar apropia de 100% iOS 11.

 • razvan

  vorbim de chinezii care fac telefoane ieftine, pietarii ( aia care ii gasesti in garaje in shenzhen), ce este asa de greu. daca ar fi eliminati astia si ar ramane doar marii producatori vorbim de o cu totul alta statistica. Si dupa cum bine stii nu exista conceptul de high end pe IOS.

 • Nelega Cristian Emil

  Pârliții de la Samsung o lălăie din noiembrie cu update-ul pentru s8.Vai steaua lor.
  Mă gândesc serios să arunc s8-ul în sertar și să-mi fac un upgrade la Iphone X.

 • N/A

  Nu te supara dar acel grafic minunat ce iti indica Ia fa o socoteala ce procent de telefoane inca au android sub 6.0? Si sa nu spui ca telefoanele ce ruleaza 5 sunt performante 🙂

 • Vlad12

  Vorbim de o cotă de piață foarte mare și el spune de 95% din totalul de utilizatori, eu îți garantez că mai mult de 30% din cota de piața este reprezentată de dispozitive premium (in niciun caz 5%), ia sa te gândești, dispozitive premium găsești și cu 6.0 ,din procentele celor 3(adică 6.0, 7.0 și 8.0) mai scădem puțin deoarece nu punem la socoteală smartphone-uri de buget și îți dă un procent destul de mărișor(cam 30%) dar poate chiar mai bine și spun asta pentru că nu prea găsești Smartphone ieftin cu nougat pe el, greșesc? Chiar crezi că 95% din totalul de utilizatori au smartphone low-cost?