Android – Problema Majora pe care Inca o are in Raport cu iOS

android problema ios

Android 7 Nougat este cea mai folosita versiune a sistemului de operare Android, ea fiind instalata pe 28.5% dintre toate terminalele care sunt active in momentul de fata in lumea intreaga. Vorbim despre peste 2 miliarde de terminale Android active global, iar 28.5% dintre ele ruleaza Android 7 Nougat la …… 17 luni dupa ce prima versiune a fost lansata.

Android 7 Nougat a avut nevoie de 17 luni pentru a deveni cea mai folosita versiune a Android, intrecand cu greu Android 6 Marshmallow, lansata in anul 2015. Aceasta schimbare confirmata recent de catre compania Google prezinta starea trista in care se afla ecosistemul Android in momentul de fata si cat de greu se fac actualizarile.

Daca in cazul noilor versiuni ale iOS, rata de adoptie depaseste 50% din baza totala de utilizatori la cam o luna dupa lansare, in cazul Android e nevoie de un an si jumatate. Atat trebuie sa treaca pana cand o versiune noua a sistemului de operare devine cea mai folosita, iar asta ne arata ca update-urile se fac rar si greu, producatorii evitand sa ofere versiunile noi in timp util.

Acum daca ne uitam la Android 8 Oreo, lansat in toamna anului trecut de catre Google, rata de adoptie abia a atins 1.1%, deci cu foarte mult in urma Android 7 Nougat, sau Marshmallow. Google se chinuie de ani de zile sa rezolve problema actualizarilor pentru Android, insa an dupa an aflam cat de dificil este sa ofere noile versiuni ale sistemului de operare pentru utilizatori.

android 7 rata adoptie