Apple Explica de ce a ASCUNS Limitarea Performantelor iPhone

Apple a explicat pentru senatorii americani de ce a ascuns adevarul partial privind modificarile facute pentru iOS care afecteaza si performantele iPhone.

apple explica ascuns limitare performante iphone

Apple a tradat increderea clientilor sai cu functia care limiteaza performantele iPhone pentru a impiedica inchiderile subite si desigur ca acum este criticata in intreaga lume pentru modul in care a actionat. Desi au trecut aproape 3 luni de cand s-a facut anuntul, Apple este in continuare atacata din toate patile din cauza limitarii performantelor iPhone, iar acum a oferit noi explicatii privind aceasta decizie, pe care le puteti vedea mai jos.

Acum Apple a explicat pentru o comisie senatoriala ca a intarziat cu o luna anuntarea schimbarilor pentru iOS 10 facute in ideea de a rezolva problemele inchiderilor subite pentru a vedea daca ele au efect. In ianuarie 2017 a fost lansat iOS 10.2.1 care continea aceste modificari, insa Apple a anuntat partial ceea ce fac ele abia pe 23 februarie, dar da vina pe utilizatori ca nu au citit cu atentie lista de schimbari oferita, altfel ar fi aflat ce se intampla.

Apple explica de ce a ascuns timp de o luna limitarea performantelor iPhone

Totusi, chiar si in februarie Apple nu a anuntat clar ca limiteaza performantele iPhone pentru a rezolva problema inchiderilor subite, ci doar a spus ca facut unele modificari pentru modul de administrare al energiei bateriei. Informatiile ambigue oferite de catre compania americana n-au lamurit absolut deloc clientii care ar fi dorit cu siguranta sa stie ca au performantele iPhone limitate, lucrurile continuand asa pana cand si iphone 7 si iPhone 7 Plus au fost limitate incepand cu iOS 11.2.

“After gathering and analyzing data, we issued the iOS 10.2.1 software update in January 2017, for iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, and iPhone SE. Then we looked at the diagnostic data made available by the update, and it indicated that the rate of unexpected shutdowns was greatly reduced for iPhone 6 and 6s owners. In February 2017, we updated our iOS 10.2.1 Read Me notes to let customers know the update “improves power management during peak workloads to avoid unexpected shutdowns.” We also provided a statement to several press outlets and said that we were seeing positive results from the software update.”

Apple spune ca a intarziat cu doar o luna dezvaluirea faptului ca limiteaza performantele iPhone, insa realitatea este ca a intarziat cu 1 an anuntarea adevaratelor modificari pe care le-a facut pentru telefoanele sale. Apple a mintit, asta e fara dubiu, insa interesant va fi de vazut in ce mod va plati pentru aceasta inselare a increderii clientilor, ceva care ar trebui sa o coste multe vanzari, dar care nu va fi resimtita acolo, iar asa nimeni nu va invata nimic.

Mai jos aveti si scrisoarea trimisa de catre Apple senatorilor care au intrebat-o despre limitarea performantelor.